Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Karácsony Gergely „zöldtálibjai” átveszik az uralmat Budapesten

Nemrég a főpolgármester kirúgta a főkertészt, így már senki se szab gátat a szélsőséges zöldek ötleteinek.

2024. 07. 05. 6:51
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2024. június 14. Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje a Párbeszéd - Zöldek szervezésében "Tiszta vizet a pohárba! - demonstráció a választások tisztaságáért" címmel megtartott tüntetésen a Nemzeti Választási Bizottság budapesti épülete elõtt 2024. június 14-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy kirúgták az utolsó szakembert is, aki értett a kertészethez, a zöldtálibok átveszik az uralmat – mondta a Metropolnak egy bennfentes a Városházán. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a múlt héten Karácsony Gergely váratlanul felmentette Zakar Andrást, a Főkert vezérigazgatóját.

A portál jelezte, hogy a főváros zöldpolitikájáról beszélgetve egyre gyakrabban hangzik el az a furcsa kifejezés, hogy „zöldtálibok”. Azokat értik ez alatt, akik szakmai szempontokra és jogos érdekekre tekintet nélkül, ötletszerűen, ámde erőszakosan akarnak „zöldíteni”, és megfontolás, a helyi sajátosságok figyelembevétele és minden előkészítés nélkül erőltetnek egy-egy külföldről átvett mintát. Ők találták ki a „méhlegelőket”, vágatnak ki fákat zölden csak azért, mert nem elég nagy a lombkoronájuk, az ő ötletük az összevissza biciklisávok felfestése és más hasonló eszement újítás. 

Vezérük az a Bardóczi Sándor, aki évekig úgy hívta magát főtájépítésznek, hogy nem volt ilyen tisztség a Városházán, sőt most is azt írja magáról, hogy „2019 óta Budapest főtájépítésze”, holott csak néhány hónapja van ilyen beosztás – neki kreálta Karácsony Gergely.

Karácsony látszat-zöldpolitikája egyértelműen megbukott, de a Főkertnél attól tartanak, hogy az eszement ötleteknek eddig némiképp gátat szabó, a kertészethez mégiscsak értő vezérigazgató elbocsátásával végképp elszabadul a pokol.

Ezek a zöldtálibok a nyakunkra ülnek, és a szakmaiságnak búcsút inthetünk. Nem hallgatnak ezek senkire, a főpolgármester pedig inkább nekik hisz, mint a szakembereknek

– panaszolta egy dolgozó, aki érthetően nem árulta el a nevét, hiszen azonnal kirúgnák, ha nyilvánosan kritizálni merné a munkahelyét.

Bardóczi ténykedésére és hozzáállására egyébként jellemző, hogy ő az, aki még akkor is szapulja a Liget-projektet, amikor a napnál világosabb, hogy mind a szakma, mind pedig a közönség elismeréssel adózik az eredményeknek.

 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.