Meghalt a postás, aki hőgutát kapott

Járókelők találtak rá az utcán, de a teste addigra nagyon felmelegedett.

Forrás: Baon.hu2024. 07. 19. 19:07
Illusztráció. Forrás: Facebook/Magyar Posta
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gondos ellátás ellenére elhunyt az a postás, akit korábban életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők – számolt be róla a Baon.hu

A  vármegyei lap információi szerint a középkorú férfi hosszú ideje feküdt eszméletlenül a tűző napon, mire rátaláltak, teste nagyon átforrósodott, 43 fokra hűtötték vissza a testhőmérsékletét, stabilizálták az állapotát, utána indult el vele a mentőhelikopter a halasi kórházhoz.

A halasi kórház intenzív osztályán kapott szakszerű orvosi kezelést, azonban a gondos ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét, később meghalt. A cikk emlékeztet rá, a postás rosszulléte előtti napon, július 16-án volt az év eddigi legforróbb napja, Kelebián 41,6 Celsius-fokot mértek, ami alig három tized fokkal maradt el a Magyarországon hivatalosan valaha mért legmagasabb, abszolút rekord 41,9 Celsius-fokos értéknél, amit 2007 júliusában Kiskunhalason mértek. A tragédia napján is rendkívül meleg volt, a hőmérő higanyszála átlépte ekkor is a 40 fokot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.