Több száz motoros lepte meg a kalandparkban bántalmazott kisfiút + videó

Jótékonysági megmozdulást tartottak Jászberényben.

2024. 07. 21. 22:26
Roli motoros felvonulás
Fotó: Pesti József
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy emberként fogtak össze az ország motorosai, hogy lelki támogatással erősítsék a szolnoki kalandparkban bántalmazott Rolit és családját – írja a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hírportál.

Az ország minden szegletéből mintegy 600-1000 motoros jelezte részvételét azon a jótékonysági megmozduláson, amelyet a jászberényi kisfiú lelki erősítéséért szerveztek meg vasárnap délutánra.

bántalmazott
Közel ezer motoros fogadta a két keréken guruló Rolit a jászberényi vásártéren (Fotó: Pesti József)

 

Példaértékű akciót szerveztek a bántalmazott fiúért a motorosok

– Hálás vagyok, hogy nagyon sokan eljöttek és összefogással örömet szereztünk Rolandnak – mondta Halwax Károly, a politika- és erőszakmentes kezdeményezés elindítója. A Tolna vármegyei Decsen élő fiatalembert is megdöbbentette a kalandparkban történt felháborító eset, ezért megkereste a kisfiú anyukáját, hogy szeretnék meglepni a gyermeket.

Miután az édesanyától engedélyt kaptam az élménymotorozás megszervezésére, a közösségi oldalon felhívást tettem közzé, hogy akinek van kedve, csatlakozzon. Már az első napon körülbelül ötszázan írtak, hogy jönnének. Közben a jászsági motorosok közösségéből Vas Tamás és Balázs Béla is felvették velem a kapcsolatot, és segítettek a szervezésben

– nyilatkozta Halwax Károly.

Ezt erősítette meg a budapesti Pöpper Lajos is, aki szintén elítéli a gyermekek elleni erőszakot. Mint mondta, a közösségi oldalon szerzett tudomást a kezdeményezésről. Nem volt kérdés, hogy csatlakozik a motoros összefogáshoz.

 

Könnyes szemmel mondott köszönetet az anyuka

A két keréken dübörgők élménymotorozással igyekeztek felvidítani Rolit és anyukáját, akik természetesen motoron érkeztek a rendezvényre. Óriási taps, tengernyi szeretet és ajándékok fogadták őket. A fiút a magasba emelve köszöntötték, és a jászsági motoros közösség tagjává fogadták.

Hihetetlen, hogy ilyen sokan, minden érdek nélkül eljöttek és meglepték Rolit. Ez példaértékű

– mondta könnyeivel küszködve a fiú édesanyja, aki megköszönte az együttérzést.

A motorosok gyűrűjében Roli egyértelműen felszabadultnak látszott, jól érezte magát. Azt is elárulta, hogy nagyon örült a gurulásnak, közben pedig nem volt benne félelem. Sokan játékokkal, rajzeszközökkel, könyvekkel és édességekkel ajándékozták meg.

Roli motoros felvonulás
Fotó: Pesti József

Borítókép: A motoros felvonulás (Fotó: Pesti József)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.