Törölte a Facebook a brutális gyermekbántalmazásról készült videót

A közösségimédia-óriás cenzúráz.

2024. 07. 22. 8:00
Az egyik elképzelés szerint már jövőre összeérne és ezáltal egybeolvadna a minimálbér és a garantált bérminimum Forrás: Fotó: MTI/Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törölte a Facebook azt a videót, amely a szolnoki kalandparkban készült, amikor egy karateedző felrúgott egy kisfiút. 

A videót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. tette közzé a Facebookon, utóbbi viszont letörölte azt. 

– Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a gyermekbántalmazást bemutató videónkat a Facebook törölte. Felülvizsgálatot kértünk, mert hisszük, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége. A feljelentést megtettük, nem engedjük, hogy az ilyen tettek következmények nélkül maradjanak. Mint közösség, együttes erővel kell harcolnunk az igazságért és gyermekeink biztonságáért.

Ismert, múlt héten előkerült egy brutális videó, amelyen jól látható, hogy 

a kalandparkban egy gyerekcsoport felügyelője felrúgott egy kisfiút, aki a bántalmazás erejétől megpördült a levegőben, majd a fejére esett. Ezután a férfi elsétált és otthagyta a földön fekvő gyermeket.

Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója az esettel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a kalandpark teljesen be van kamerázva, így a történtekről is felvétel készült, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket. Hozzátette: a felvételen az is látszik, hogy a kalandpark közelben lévő dolgozója épp nem látta az esetet, de érzékelte, hogy valami történt, néhány gyerek sírt is. Az ügyvezető elmondta: 

a kolléga jelzése alapján visszanézték a felvételen a jelenetsort, hétfőn feljelentést tett, a rendőrség pedig azonnal intézkedett. 

A videón jól látható, hogy a férfi kirúgja a gyermek lábát olyan erővel, hogy a kisfiú a levegőben megpördül és fejjel a földre esik.

 


 

 


 


 


 


 


 


 


 

Erről a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. számolt be, mint írták, a 


 


 


 


 

A csend nem opció – írta a szolnoki városüzemeltető cég, amely kamerája megörökítette, amint egy kisgyereket felrúg egy karateedző a szolnoki kalandparkban. A videót a cég a Facebookon tette közzé, utóbbi viszont letörölte azt. 


 

Egy hete forrnak az indulatok a szolnoki kalandparkban történt gyerekbántalmazás miatt. Ismert, az esetet a szolnoki városüzemeltetés térfigyelő kamerája rögzítette, amely felvételt a Facebookon tették közzé. Szombaton viszont a Facebook törölte a bántalmazásról készült videót. 

„Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a gyermekbántalmazást bemutató videónkat a Facebook törölte. Felülvizsgálatot kértünk, mert hisszük, hogy a csend nem opció, és az áldozatok védelme mindannyiunk kötelessége” – írta ennek kapcsán közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Hozzátették, a feljelentést megtették, nem engedik, hogy az ilyen tettek következmények nélkül maradjanak.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.