Valaki a Dunában a Margit hídnál hűsölt egyet, kényszeríteni kellett, hogy kijöjjön a vízből + fotók

Túl jól érezhette magát a hűs, bár veszélyes Dunában.

Forrás: Facebook/BRFK2024. 07. 12. 12:27
próbálták menteni a férfit, aki nagyon nem akart kijönni a vízből Fotó: Facebook/BRFK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erővel kellett hajóba emelni azt a férfit, aki nem volt hajlandó elfogadni a vízirendőrök segítségét, hogy kihozzák a Dunából – írja a közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Hozzáfűzik, a zavart férfi nem volt tisztában a rá leselkedő valós veszéllyel, valószínűleg alkohol vagy kábítószer hatása alatt nem látta be, hogy mennyire veszélyes helyzetbe sodorta magát azzal, hogy beúszott a folyóba, ahol ha az úszómű alá kerül, annak beláthatatlan következményei lettek volna. A férfit végül közös, nagyfokú logisztikával, tapasztalattal és együttműködéssel a vízirendészek biztosítása mellett a Fővárosi Katasztrófavédelem búvára szedte ki a vízből, szó szerint – írják.

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajósai július 9-én kora délután kaptak bejelentést, hogy a Margit hídtól nem messze egy zavart férfi ment be a folyóba. Pár perc alatt megtalálták az addigra elég nagy slamasztikába került férfit, aki a 42-es kikötőbe dokkoló hajó horgonyán kapaszkodott, és bár dobtak neki mentőgyűrűt, a történet egy pontján úgy tűnt, hiábavaló az egész. Az alany elutasított mindenféle segítséget. 

Végül egy gumitestű kisgéphajóval sikerült megközelíteni a férfit, majd az egyik tűzoltóbúvár ment be érte a vízbe. A bajbajutott ekkor sem akart együttműködni, ám a búvár megtörte a vízben az ellenállását, majd a hóna alatt megragadta és a mentőhajóhoz húzta, ahová a helyszínen lévő egységek együttes erővel beemelték. 

A férfit a helyszínről mentő vitte el, ám ennyivel nem úszta meg a kalandot. Ellene a vízirendészek szabálysértési eljárást indítottak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.