Csuklós BYD buszt tesztelnek Szegeden

Ingyen vehetik igénybe az utasok.

2024. 08. 28. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csuklós kivitelű elektromos buszt tesztel Szegeden majdnem két héten át a Volánbusz – írja a Délmagyarország.

A társaság elektromos flottájának csaknem felét alkotó, nem csuklós BYD buszok közül nyolc tavaly nyár óta folyamatosan bizonyítja kiváló minőségét a városban, ahol most a csuklós tesztjárművet is kipróbálhatják az utasok a Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint.

Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba

A járművet a társaság szegedi telephelyén töltik majd a már korábban üzembe állított készülékkel.

Tavaly decemberben jelentették be, hogy Szegeden épít gyárat a BYD kínai cég egy 300 hektáros területen. Az ingatlanárak a környéken azonnal megugrottak. Júniusban érkezett meg az első szállítmány építőanyag a BYD szegedi gyárának építéséhez.

A termelés várhatóan 2025 második felében kezdődik meg az üzemben. Most még a régészek dolgoznak a területen, ez várhatóan jövőre is folytatódik még. A kormány vállalta, hogy infrastruktúra-fejlesztésre 47-48 milliárd forintot fordít.

Az önkormányzat várakozása szerint a város iparűzésiadó-bevétele már az építkezés alatt is emelkedik majd.

Borítókép: Az elektromos busz (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.