Egy újabb Guinness-rekord kapujában a nyíregyházi fiatal + videó

A biliárdos tavaly már felállított egy rekordot.

Forrás: Szon2024. 08. 22. 22:50
Egy Guinness rekord már fűződik Kővári Bence nevéhez, hamarosan kétszeres rekordernek mondhatja majd magát
Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy újabb csúcsot döntött meg Kővári Bence, nyíregyházi biliárdos, aki tavaly már fölállított egy Guinness-rekordot. Akkor egy nyíregyházi biliárdklubban indította útjára azt a golyót, ami az ütközés után 47,13 másodpercig pörgött a saját tengelye körül, úgy, hogy közben nem ért falat, átadva ezzel a múltnak a francia trükklövész, Florian Kohler 2018-as, 42,20 másodperces világcsúcsát. Az újabb Guinness-rekord hivatalos elbírálására azonban még egy kicsit várnia kell – írja a Szon.

 

Felkészül az újabb sikerre

Kővári Bence az első világrekord megdöntése után a szerencsés körülmények miatt fontolóra vehette a biliárdozás komolyabb szintű folytatását, és reméli, hogy hamarosan kétszeres Guinness-rekorder lesz. A biliárdos rengeteg támogatást kap, a gyakorláshoz pályát és eszközöket is biztosítanak neki. Ezek és a személyes motivációja miatt döntött úgy Kővári Bence, hogy 

belevág egy második rekordkísérletbe.

Ahogy korábban is, most is Florian Kohlernak a rekordját kívánja megdönteni, bár ez nem meglepő, hiszen kettő kivételével a biliárd trickshot világrekordok mindegyikét ő tartja, és ő az aktuális világbajnok is.

 

Az új rekord születése

A nyíregyházi biliárdos új célja a legnagyobb távú ugratott lökés bemutatása lett: ehhez az egyik biliárdasztalról kell megugratni a golyót úgy, hogy egy minél messzebb, a párhuzamosan felállított asztalon landoljon, méghozzá a távolabbi középső zsebben. 

Itt csak az asztalok közötti távolság számít, az eddigi legnagyobb távolság: 2,76 méter volt, az asztalok a nyíregyházi rekorddöntéskor pedig 3 méter 1 centiméterre helyezkedtek el egymástól.

A gyakorlások és a rekordkísérletek során három ujjperce is elrepedt a 33 éves fiatalembernek és több eszköz is megsérült, sőt volt egy három hónapos leállás, ugyanis Bencénél egy autoimmun betegséget diagnosztizáltak, emiatt kilenc napot kórházban is töltött.

 

A trükk megvolt, már csak a papír kell

Augusztus 15-én volt a hivatalos rekordkísérlet két tanú jelenlétében. Ott volt Almási Gergő, aki a Magyar Snooker Gálákon már több alkalommal bíráskodott, valamint Kun László, az artisztik karambol többszörös magyar bajnoka is. A kísérlet szűk körben zajlott, a rekordállítóval együtt összesen tizenketten voltak a helyszínen, ahol 

kevesebb mint tíz perc alatt sikerült bemutatni a világ legnagyobb ugratását.

Kővári Bence nagyon bízik abban, hogy hamarosan, a hivatalos papírok kézhez vétele után kétszeres Guinness-rekordernek mondhatja majd magát.

Borítókép: A eseményen készült fénykép (Fotó: Kelet-Magyarország/Sipeki Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.