Új Guinness-rekord születhet: tömegesen jógáztak Vietnámban

A Guinness-rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg. Egészen extrém teljesítmények is létrejöttek 1951 óta – akkor jegyezték le az első rekordot. Ma a jógázásé volt a főszerep Vietnám fővárosában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 12. 21:00
Hanoi, 2023. augusztus 12. Jógagyakorlatokat végeznek résztvevõk a hanoi My Dinh Nemzeti Stadionban 2023. augusztus 12-én. A mintegy ötezer ember részvételével tartott esemény a várakozások szerint bekerül a Guinness Rekordok Könyvébe. MTI/EPA/Luong Thai Linh Fotó: Luong Thai Linh
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A résztvevők a hanoi My Dinh Nemzeti Stadionban gyűltek össze ma azért, hogy megdöntsék az együtt jógázás világrekordját. A végeredmény még nem eldöntött, de úgy vélik, a mintegy ötezer ember részvételével tartott esemény bekerül a Guinness-rekordok Könyvébe.

Ötezren gyűltek össze a vietnámi stadionban. Fotó: Luong Thai Linh

A besorolástól is függhet, hogy bekerül-e a nagykönyvbe a teljesítmény. A Guinness-rekordok honlapján ugyanis szinte megszámlálhatatlan csak a jógához kapcsolódó tartalom – nem is beszélve a többiről. Jelenleg a legnagyobb létszámú jógaóra rekordját 147,952 fővel az indiai Gudzsarát állambeli Gujarat State Yog Board és a Team Surat-csoport tartja, amit idén júniusban szereztek meg.

Borítókép: MTI/EPA/Luong Thai Linh

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.