Megmérgeztek egy százéves platánt

Szerencsére túlélte a fa.

2024. 08. 06. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszívta magát, és túlélte a mérgezést a rábapordányi öreg platánfa. A templom előtti téren álló, idén százkét éves platánfának a törzsét a gyökereknél tavaly fúrták meg ismeretlenek, és öntöttek be vegyszert. A szándék minden bizonnyal az volt, hogy kiszáradjon a vén platán – írja a Kisalföld.

A település közösségi oldalán tudatták, hogy a fa kiváló állapotban van. Annak idején szakemberek, kertészek siettek a rábapordányi önkormányzat segítségére. Gyors és hatékony közreműködésüknek, iránymutatásának köszönhetően menekült meg a fa.

A megmentők között külön kiemelték Kiss Gábort, aki egy díszfaiskola ügyvezetőjeként ajánlott fel semlegesítő szereket és adott tanácsokat. A helyiek az elmúlt hónapokban folyamatosan ellenőrizték és ápolták a platánfát.

A megmenekült platánfa (Fotó: Rábapordány község)

– Örömmel jelentjük, hogy a platánfa csak minimális mértékben veszített ágakat, és továbbra is egészségesen növekszik. Ez a siker a közösség összefogásának és a szakértők odaadó munkájának köszönhető, amiért hálásak vagyunk. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a fa megmentéséhez és védelméhez – írták bejegyzésükben a pordányiak.

Borítókép: A platán (Fotó: Rábapordány község)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.