De hova tűnt Hajnal Miklós?

Gyakorlatilag eltűnt a nyáron több korábbi vezető momentumos politikus is, akik maratoni nyári szabadságra mehettek. Hajnal Miklós, aki a párt számára csúfos eredménnyel záruló választások kampányfőnöke is volt, korábban lemondott a Momentumban betöltött vezető tisztségeiről, de három és fél hónapja nem lehetett róla hallani. Orosz Anna, Újbuda országgyűlési képviselője a kerületben zajló fontos ügyek idején nem volt sehol, majd csak hónapokkal később, a nyár végén jelentkezett be ismét a közösségi oldalán.

2024. 09. 24. 5:18
BPM_20220329 (2)
Hajnal Miklós Momentum Mozgalom országos elnökségének tagja Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi fellelhető információ nincs róla, gyakorlatilag felszívódott a közéletből Hajnal Miklós (képünkön). Az országgyűlési képviselő a csúfos európai parlamenti és önkormányzati választások után, június 13-án tűnt el a színről. Hajnal június 10-én a közösségi oldalán még egy hosszú elemzést adott ki az országgyűlési választások eredményeiről, amelyben önvizsgálatra szólította fel a Momentum tagságát, illetve a Fidesz–KDNP visszaszorulásáról értekezett.

Előre jeleztem, hogy a Momentum országos kampányáért vállalni fogom a felelősséget. Ennek most eleget is teszek. Bocsánatot kérek mindenkitől, akinek csalódást okozott az eredményünk. Mai nappal a Momentum elnökségeként azt a döntést hoztuk, hogy lemondunk. Ugyanakkor egy kampányfőnök felelőssége túlmutat ezen: a magam részéről azt tartom helyes döntésnek, hogy a júliusi tisztújításon nem is indulok újra országos elnökségi tisztségért

 – írta a politikus, aki betartva ígéretét azóta sem vállalt fontos tisztséget a Momentumban.
Az elemzés után még egy bejegyzés megjelent a politikus Facebook-oldalán, amelyben tiltakozásra szólított fel a Hegyvidék közgyűlésének döntése ellen, amelyben több mint egymil­liárd forint sorsáról döntöttek a képviselők. Ezt követően azonban a politikusnak nyoma veszett, semmilyen életjelet nem adott magáról – idestova három és fél hónapja. 

Hegyvidék országgyűlési képviselőjének eltűnésével kapcsolatban megkerestük a Momentum sajtóosztályát, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Hajnal Miklóshoz hasonlóan Orosz Annának is „nyoma veszett” a nyáron, a politikus látszólag két és fél hónapos szabadságra ment. Újbuda országgyűlési képviselője június eleje és augusztus vége között egészen egyszerűen felszívódott. Ezt egyébként Elekes Tamás újbudai fideszes önkormányzati képviselő is szóvá tette, mondván Orosz Anna hallgatott az újbudai pedofilbotrány ügyében, mély csendben volt a hosszúréti patakkal kapcsolatban és a kerületi testületi ülésekre sem volt képes eljönni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.