Furcsa szerződéseket kötött Magyar Péter még a Diákhitel Központ vezetőjeként

A politikus olyan cégekkel szerződött le, amelyeknek más értelmezhető bevételük nem volt.

2024. 09. 20. 14:18
20240530 Budapest
Európai Parlamenti Választás
Az MTVA szervezett élő választási vitát a Várkert Bazárba Európai Parlament képviselőjelöltek részvételével.
Az esemény helyszínén ellenzéki demonstrációkra került sor.
Magyar Péter Tisza Párt és Dobrev Klára Demokratikus Koalíció DK is tüntetést hirdetett a Várkert Bazár elé.

Fotó: Csudai Sándor CSS
Origo

A képen: Magyar Péter
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több olyan céggel is szerződött a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetésével, amelyeknek más értelmezhető bevétele nem volt – írta meg a Szabad Európa. A laphoz eljuttatott képernyőfelvételek szerint tavasszal és nyáron többször az a Trentin Balázs irányította a Tisza Párt aktivistáit, akinek a Troia Média Kft. nevű cége 2022-ben kizárólag a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központtól jutott bevételhez. Trentin a képek szerint az utcai kitelepülésekkel vagy a párt kampányvideóinak megosztásával kapcsolatban adott instrukciókat az aktivistáknak.

Cége, a Troia 2022-ben 13,42 millió forint bevételre tett szert értékesítésből, miután az előző év végén majdnem pontosan ugyanekkora összegre, 13,34 millió forintra (áfával együtt 16,94 millió forint) szerződött a Diákhitel Központtal. A szerződés szerint a Troiának egy 40-50 oldalas tanulmányt és egy vezetői prezentációt kellett összeállítania a diákhitel nemzetgazdasági hatásáról és várható hatásáról.

2022-ben még 2,3 millió forint egyéb bevétellel és így 2,95 millió forintos adózott eredménnyel zárta a vállalat, amelynek így ez volt messze a legsikeresebb éve 2019 után: 2020-ban 3,9 milló, 2021-ben 1,95 milliós mínusszal zárt a cég.

A szerződéseket Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerezte meg, azokat pedig Magyar Péternek is megmutatta. A dokumentumok között szerepeltek a Magyar által még februárban, a politikus színre lépésekor túlárazottnak nevezett szerződések is. Magyar Péter a Facebookon a tanulmányokkal kapcsolatban azt válaszolta, hogy Hadházy Ákos „ne FB-posztokat írogasson, hanem tegyen feljelentést, ha ön szerint valami jogszabályokba ütközik. Nekem tiszta a lelkiismeretem”. A független képviselő jelezte, hogy amennyiben nem kap további válaszokat Magyartól, készen áll valóban feljelentést tenni, ahogy tette azt más ügyekben is korábban.

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke (Fotó: Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.