Lejáratta magát Magyar Péter, egyre kevesebb embert képes megszólítani

A Tisza Párt vezetője a Facebook algoritmusát okolja a folyamatosan csökkenő interakcióért.

2024. 09. 20. 13:15
Budapest, 2024. június 9.
Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetõje nyilatkozik a sajtó képviselõinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én.
MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérlek benneteket, hogy osszátok az FB-oldalamról a bejegyzéseket, mert az algoritmus nagyon letekerte az eléréseket, és így nagyon kevés emberhez jutnak el az információk” – írta a Tisza Ppárt egyik legnagyobb csoportjában közzétett bejegyzésében Magyar Péter. A politikus a hivatalos oldalán közzétett egyik élő videója alatt a kommentek között is a Facebook algoritmusára fogta, hogy egyre kevesebben kíváncsiak az árvízi védekezéssel szembeni sorozatos hergelésére. 

 
 

Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

Magyar Péter alacsony interakciókra való figyelemfelhívása után pénteken nagy tömegben vietnami és thai álprofilok jelent mag Magyar Péter Facebook-oldalán, ahonnan azonnal lájkolni kezdték a baloldali messiás magamutogató bejegyzéseit.

A Ripost szerint a százas nagyságrendben vásárolt kamulájkok egy nappal azután bukkantak fel, hogy a TISZA párt elnöke arról panaszkodott követőinek, hogy az oldalának nagyon bezuhant az elérése. Véletlen egybeesés ?

Magyar Péter távol-keleti rajongókat vásárolt magának

Magyar Péter Facebook-oldalán a Ripost néhány óra alatt több száz kamuprofilt számolt össze, melyek csak és kizárólag „lájkolják”  a politikus bejegyzéseit. A kamukedvelések olyan vietnámi és thai profiloktól jöttek, melyeket  úgynevezett bot- vagy trollfarmokról vásároltak meg drága pénzért azért, hogy a „nagy elérés” látszatát keltsék a politikus oldalán. A lájkoló nyilvánvalóan egyetlen szót sem értenek  Magyar "árvízi"  bejegyzéseiből.

A Tisza-elnök bejegyzéseit százas nagyságrendben kedvelik kamuprofilok. (A magyar neveket kitakartuk.)

Mivel a  vietnami és thai profilok óriási tömegben, egyik-percről a másikra bukkantak fel, egyértelműen néhány órával ezelőtt fizettek értük. 

Amint arról már korábban is beszámoltunk, az ország előtt álló nehéz napokban, az árvízhelyzetben is a megszokott álszent, hazug hozzáállást láthatjuk Magyar Pétertől. 

A Tisza Párt elnöke miközben látványos videókkal és fotókkal illusztrálja, hogy mennyire elhivatottan vesz részt a védekezésben, és erre szólít fel mindenkit, a közösségi oldalán hamis, ráadásul önmagának is ellentmondó állításokkal hergel a kormány és az árvízvédelmi hatóságok ellen.

Huszonnégy órán belül megcáfolta saját magát Magyar Péter az árvízi védekezés kapcsán. A Tisza Párt elnöke hétfőn reggel a közösségi oldalán szállt bele a kormányba és a hatóságokba, azt kifogásolva, hogy nincsenek felkészülve a védekezésre. „Miért csak a civilek ezrei vannak a gátakon? Hol vannak a Magyar Honvédség katonái? Csak óriásplakátokon? És az állandóan emlegetett tartalékosok?” – írta többek között a posztjában Magyar. A miniszterelnöknek címezve számonkérte azt is, hogy 2013 óta szerinte nem épültek mobil gátak a legveszélyeztetettebb szakaszokon.

Vasárnap az Európai Parlament elnökének, Roberta Metsolának írt levelében Magyar még azt állította, hogy a hatóságok felkészültek az árvízre. Az angol nyelvű levél második bekezdésében egyértelműen fogalmazott: „the authorities are ready”, azaz a hatóságok készen állnak. Ez a megállapítás szöges ellentétben áll a hétfői posztjában olvasható kritikával.  

A Tisza Párt elnökének kirohanását cáfolják a történések is, hiszen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már vasárnap intézkedett a katonák kivezényléséről az árvíz által különösen veszélyeztetett területekre.

„Több vármegye megkeresésére elrendeltem katonáink kivezénylését árvízvédelmi munkálatokra. Az MH Klapka György 1. Páncélosdandár, a Területvédelmi Erők, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred egységei már úton vannak. Ott vagyunk, ahol szükség van ránk” – hangsúlyozta a miniszter a közösségi oldalán vasárnap. 

A mobilgát-rendszerről is valótlanul állította Magyar, hogy 2013 óta nem épült semmi, erre az egyik ékes cáfolat a miniszterelnök egyik friss hétfői videójában látható. Visegrádnál bemutatták, hogy két kilométer hosszú mobil gát épült, ami több százezer homokzsákot vált ki, és biztonságot nyújt az ott lakóknak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.