Ismét az olimpia rendezése ellen hangol a Momentum

A párt az újabb olimpiai álom elgáncsolásával térne vissza a köztudatba.

2024. 09. 25. 15:48
TOMPOS Márton Kristóf
Tompos Márton, a Momentum képviselője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán) Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A régi recepthez térne vissza a júniusi választáson súlyos vereséget szenvedő Momentum. A jelenlegi közvélemény-kutatások szerint az ötszázalékos parlamenti küszöböt sem megugró mikropárt ismét a budapesti olimpia megrendezése ellen hangolja a választókat. 

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom elnöke nemrég kijelentette, 

a Momentum Mozgalom nevében népszavazási kérdést adtam be arról, hogy az emberek megkérdezése nélkül ne lehessen olimpiai pályázatról dönteni.

A politikus hozzátette, véleménye szerint egyszer és mindenkorra pontot kell tenni ennek az ügynek a végére, mert 

sajnos 2017 után 2024-ben is egy budapesti olimpia megrendezéséről ábrándozik a kormány.

Az olimpiai álmot egyszer már leromboló Momentum elnöke kiemelte, a mikropárt álláspontja hét éve ugyanaz, és a jövőben is változatlan marad. 

Eltűntek a Momentum képviselői

Az olimpia megrendezése ellen való lázításnál sokkal nagyobb problémákat is fel lehet fedezni a Momentum környékén. A pártnak ugyanis két képviselője is „eltűnt”. Orosz Anna, Újbuda országgyűlési képviselője 2,5 hónapos szabadságra ment a csúfos választási vereséget követően, míg Hajnal Miklós, Hegyvidék országgyűlési képviselője június közepe óta felszívódott. 

Amint arról már korábban beszámoltunk, semmi fellelhető információ nincs róla, gyakorlatilag felszívódott a közéletből Hajnal Miklós. Az országgyűlési képviselő a csúfos európai parlamenti és önkormányzati választások után, június 13-án tűnt el a színről. Hajnal június 10-én a közösségi oldalán még egy hosszú elemzést adott ki az országgyűlési választások eredményeiről, amelyben önvizsgálatra szólította fel a Momentum tagságát, illetve a Fidesz–KDNP visszaszorulásáról értekezett.
Az elemzés után még egy bejegyzés megjelent a politikus Facebook-oldalán, amelyben tiltakozásra szólított fel a Hegyvidék közgyűlésének döntése ellen, amelyben több mint egymil­liárd forint sorsáról döntöttek a képviselők. Ezt követően azonban a politikusnak nyoma veszett, semmilyen életjelet nem adott magáról – idestova három és fél hónapja. 

Hegyvidék országgyűlési képviselőjének eltűnésével kapcsolatban megkerestük a Momentum sajtóosztályát, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Hajnal Miklóshoz hasonlóan Orosz Annának is „nyoma veszett” a nyáron, a politikus látszólag két és fél hónapos szabadságra ment. Újbuda országgyűlési képviselője június eleje és augusztus vége között egészen egyszerűen felszívódott. Ezt egyébként Elekes Tamás újbudai fideszes önkormányzati képviselő is szóvá tette, mondván, Orosz Anna hallgatott az újbudai pedofilbotrány ügyében, mély csendben volt a hosszúréti patakkal kapcsolatban és a kerületi testületi ülésekre sem volt képes eljönni.

Soproni Tamás sem támogatja a budapesti olimpia rendezését

Korábban az olimpia rendezésével kapcsolatban Soproni Tamás, a Momentum talán legsikeresebb politikusa is megszólalt, aki elmondta, a távlati terveiben sem szerepel az olimpia megrendezése Budapesten.

Először azt kívánnám ennek az országnak, hogy egy normális szerdát rendezzünk, ahol működnek a klímák a műtőkben, ahol nincsenek olyan feszültségek ember és ember között, mint amilyenek vannak

 – emelte ki Terézváros polgármestere, majd hozzátette, az olimpia a távoli terveiben sem szerepel.  

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.