Magyar Péter csak vádaskodik, de érdemben semmit nem cáfol

Miközben zsarolással vádolta és feljelentéssel fenyegette a volt barátnőjét Magyar Péter, a szakításuk körülményein kívül gyakorlatilag semmit nem cáfolt Vogel Evelin érdemi állításai közül. A Tisza Párt elnöke a közösségi oldalán közzétett posztjában szó nélkül hagyta az Indexen megjelent interjúban elhangzottak nagy részét, többek között azt, hogy agresszívan, fenyegetően lépett fel korábban Vogellel szemben, és azt sem tagadta, hogy az ügyészségi meghallgatása előtt a volt barátnőjét kérte meg, hogy rejtsen el minden dokumentumot és adatrögzítő eszközt.

2024. 09. 25. 14:23
Magyar Péter és Vogel Evelin (Fotó: Havran Zoltán)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakításuk körülményein kívül semmit nem cáfolt Magyar Péter mindabból, amit volt barátnője, Vogel Evelin elmondott az Indexnek adott interjúban. A Tisza Párt elnöke durva vádakkal reagált a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben, többek között azt állította, hogy ex partnere május óta zsarolja őt és a pártot. Magyar szerint 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőle és a Tisza Párt másik öt kollégájától Vogel Evelin, majd a Fidesszel kötött megállapodást az ő lejáratására.

„A kapcsolatunknak nem úgy és nem azért lett vége, ahogy az interjúban elhangzott, hanem a fenyegetései miatt, illetve azért, mert rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról” – írta a posztjában Magyar, aki büntetőfeljelentést is kilátásba helyezett.

Ezenkívül azonban semmit nem cáfolt a pártelnök, például szó nélkül hagyta azt, hogy a volt feleségével, Varga Judit ex-igazságügyi miniszterrel folytatott privát beszélgetéséről készített hangfelvétel kapcsán az ügyészségi meghallgatás előtt egy-két órával Vogel Evelin kezébe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és azt mondta, hogy azonnal tüntesse el vagy rejtse el ezeket.

Azt sem tagadta Magyar Péter a volt barátnője által elmondottakból, hogy egy agresszívan viselkedett Vogel Evelinnel, például egyszer az autójuk mellett vesztek össze, és a politikus üvöltözni kezdett vele az utcán, miközben fenyegetően közeledett hozzá. 

„Nem szeretném túldramatizálni a helyzetet – de ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem én akkor sírva is fakadtam vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír” – idézte fel a történteket Vogel Evelin.

Azt sem utasította vissza a posztjában Magyar, hogy egyik alkalommal azt mondta a volt barátnőjének: azt se bánja, ha szakítanak, mert „úgyis bárkit megkaphat ebben az országban, ebben a pozícióban”.

Vogel Evelin arról is beszélt, hogy a Tisza Párt elnöke alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. „Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott.” Ezekre a megjegyzésekre sem reagált Magyar Péter.

Az Indexen megjelent interjúban Vogel szót ejtett egy rejtélyes vállalkozóról is, akit ő mutatott be Magyarnak. Ez a személy a Tisza Párt pénztárnoka, ráadásul fontos kormányközeli információkat is kaptak tőle – állította a volt barátnő. Magyar Péter ezt sem cáfolta a Facebook-bejegyzésében.

Vogel felidézte azt a történetet is, amikor meglátogattak egy idős házaspárt, hogy a pártjuk átvételéről tárgyaljanak velük, és a beszélgetésben Magyar Péter megígérte a férfinak, hogy EP-képviselő lehet majd. Amikor később a nő kérdőre vonta a volt párját emiatt, Magyar csak annyit mondott: „dehogy lesz ő képviselő, ne viccelj”. A Tisza Párt elnöke ezt sem cáfolta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.