Magyar Péter inkább ellentmond magának, csak hogy a kormányt támadhassa

A hiszékenységre és a felejtésre építene a Tisza Párt elnöke.

Forrás: Mandiner2024. 09. 23. 10:46
Budapest, 2024. július 6. Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke a párt rendezvényén a budapesti a MOM Sport rendezvényközpontban 2024. július 6-án. MTI/Hegedüs Róbert
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik Magyar Péter az emberek hiszékenységéből és feledékenységéből szeretne politikai hasznot kovácsolni. Hont András a közösségi oldalán a Tisza Párt elnökének újabb húzását kérdőjelezte meg, amiben Magyar Péter Orbán Viktorhoz intézett kérdéseket a oktatás és a fiatalok helyzete kapcsán – vette észre a Mandiner.

Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni

– írta Hont András Magyar azon kijelentése kapcsán, hogy „lezüllött a magyar közoktatás, hogy a diákok eredményei évről évre romlanak, és hogy olyan rossz a helyzet, hogy minden második fiatal tervezi elhagyni a hazáját.”

Az újságíró Magyar Pétert a korábbi, témát érintő kijelentéseivel szembesítette a posztjában. Ugyanis pár évvel ezelőtt a baloldali politikus még teljesen másként látta a magyar fiatalok helyzetét.

Magyar Péter korábban még úgy nyilatkozott, hogy „soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem […]. Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg.” De a Tisza Párt első embere szerint soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok, mint most és „soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg”.

A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek

– idézte Magyar Péter 2021-es gondolatait Hont András.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.