A DK támogatná a Tisza Párt főpolgármester-helyettes jelöltjét

Jobban bevonná a főváros működésébe a DK a Tisza Párt politikusait.

Forrás: MTI2024. 10. 04. 6:28
HZ1_4068
20230222 budapest fovarosi kozgyules havran zoltan magyar nmezet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Tisza Párt a következő hat hónapban a saját soraiból főpolgármester-jelöltet nevez meg, azt a Demokratikus Koalíció (DK) támogatja – mondta az ellenzéki párt fővárosi frakciójának vezetője, Budapest XVIII. kerületének polgármestere az M1 48 perc című hírháttérműsorában.

Szaniszló Sándor az ellenzéki oldalon a legnagyobb politikai erőnek nevezte a Tisza Pártot, és azt mondta, meg kell adni a bizalmat, hogy olyan embert jelölnek, aki alkalmas a feladatra.

Szeretnénk időt adni arra, hogy a Tisza Párt belássa, hogy nekik az lenne az optimális, ha részt tudnának venni a főváros vezetésében

– mondta. 

A műsorvezető szerint a műsorba meghívták Ordas Esztert, a Tisza Párt fővárosi frakciójának vezetőjét, ám sem ő, sem pedig a párt nem reagált erre. 

Szaniszló Sándor a Tisza Pártról szólva úgy fogalmazott, hogy a DK befejezte a pártnak szóló durva üzengetést. Értékelése szerint a Fővárosi Közgyűlés most egyfajta közéleti laboratórium, ahol lehetőség van megnézni, hogy azok a pártok, amelyek 2026-ban kormányt akarnak váltani, hogyan tudnak együttműködni.

Ha tudjuk működtetni a várost, akkor hiteles lehet, hogy esetleg tudjuk működtetni az országot is közösen

– fejtette ki a DK frakcióvezetője, aki ezzel komoly utalást tett arra, hogy az óbaloldali és az újbaloldali erő együtt akarnak kormányváltást elérni 2026-ban. Szaniszló kitért arra is, hogy az elmúlt öt évben a DK volt a legnagyobb ellenzéki erő a fővárosban, a képviselőcsoportja mára három főre olvadt. Ennek oka – véleménye szerint –, hogy a budapestiek arra voltak fogékonyak, amit a Tisza Párt mondott. Úgy fogalmazott, hogy a magyar társadalom cselekvőképességet szeretne látni az ellenzék részéről, és ezt a Tisza Pártban találták meg. 

A műsorban Szaniszló többször is hangoztatta, hogy a DK kitart Karácsony Gergely mellett. Támogatják például a főpolgármester azon döntését, miszerint a politikai patthelyzet miatt nem jelöl az alakuló ülésen főpolgármester-helyettest. A politikus kiemelte, a DK azt támogatná, hogy Kiss Ambrus korábbi főpolgármester-helyettes folytassa a munkáját. 

Közölte, hogy Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének tartják, és nem támogatják főpolgármester-helyettesi megválasztását. 

Vitézy Dávidnak a BKK-rendészet bevezetésével kapcsolatos javaslatáról azt mondta, hogyha abból épkézláb javaslat kerekedik ki, akkor támogatják, de nem lehet több milliárdot erre azonnal átcsoportosítani. A műsorban azt is megjegyezte, hogy Vitézy Dávid minden olyan javaslatát támogatják, amely Budapest érdekeit szolgálja és gazdaságilag megáll a lábán. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.