Legyengülve érte el hazánkat a Kirk hurrikán, mutatjuk, mi történik

A frontrendszere mentén sokfelé alakult ki eső, zápor, néhol az ég is megdörrent.

2024. 10. 11. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tartós csapadék péntek délelőtt keleten is megszűnik, a frontális felhőzet elvonul, mögötte azonban, főleg az ország keleti harmadán, erőteljes marad a felhőképződés. Arrafelé a déli óráktól záporok kialakulása valószínű, egy-két helyen az ég is megdörrenhet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A tájékoztatás szerint másutt alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, az északnyugati tájakra sodródhat még be néhány zápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet tájékoztatása szerint hazánkat csütörtök délután érte el a pár napja Kirk névre keresztelt hurrikán legyengült, mérsékelt övi ciklonná szelídült formája. A frontrendszere mentén sokfelé alakult ki eső, zápor, néhol az ég is megdörrent. Pénteken már nagyrészt naposabb időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, de a keleti harmadban kialakuló összeáramlási zóna mentén több lehet a felhő, és helyenként zápor, egy-egy zivatar sem kizárt.

 

Bortókép: Kép az űrből (Fotó: NASA/Matthew Dominick)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.