Fekete-Győr András hivatalosan még nem kezdeményezte mandátuma felfüggesztését + videó

A momentumos politikusok Fekete-Győr András elítélését követően sem hajlandóak szóba állni a sajtóval. A politikus ugyan teátrálisan kivonult a Parlamentből, és bejelentette, hogy lemond, azonban ennek érdekében hivatalos lépéseket még nem tett.

2024. 10. 25. 17:45
FEKETE-GYÕR András
Budapest, 2024. október 7. Fekete-Gyõr András, a Momentum képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. október 7-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete-Győr Andrást jogerősen bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszak vádjában a Fővárosi Ítélőtábla, és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A hatóságok társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg a politikust. Fekete-Győr András az ítéletet követően jelentette be, hogy önként lemond képviselői mandátumáról. 

Azonban úgy néz ki, ennek érdekében még nem tett hivatalos lépéseket, szerettük volna megtudni tőle, mikor mond le a mandátumáról, azonban a képviselő elérhetetlen volt telefonon.

A Magyar Nemzet stábjának azonban sikerült mikrofonvégre kapnia a Momentum frakcióvezetőjét, Bedő Dávidot. Ő azonban elkezdte a szokásos toposzokat hajtogatni, miszerint csak élő adásban hajlandó válaszolni bármilyen kérdésre. Néhány tőmondatban annyit elárult, hogy Fekete-Győr Andrással addig fog együtt dolgozni a parlamentben, amíg képviselői mandátuma tart, ez azonban szerinte Kövér Lászlón múlik. 

 

Bedő Dávid párttására hárította annak a felelősségét, hogy mikor nyújtja be hivatalosan a lemondását, a politikus erre azt mondta, hogy erről Fekete-Győr Andrást kell megkérdezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.