Fényűző életet éltek a dílerek, a rendőrség vetett véget az aranykornak + Fotók és videó

Magyarországon került pont egy nemzetközi drogbanda ügyének végére.

2024. 10. 16. 10:25
Luxusautókat is lefoglalt a drogbanda két magyar tagjától a rendőrség Forrás: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas nyomozás után bilincs került több veszélyes és keresett drogbanda tagjaira: a rendőrség közlése szerint a KR NNI győri osztálya négy drogdíler elfogására szervezett akciót, amely sikerrel zárult. 

A rendőrség közleménye felidézte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2021 óta aktív partnere az Europolnak és az FBI-nak a titkosított platformokat használó bűnszervezetek elleni harcban. – Szoros és konstruktív együttműködésben a magyar rendőrök számos nyomozást folytattak és zártak már le vádemelési javaslattal a Sky ECC-t és az Anom titkosított platformot használó drogbanda tagjaival szemben. A nyomozások eddig mindig rámutattak arra, hogy az elkövetői kör tovább bővíthető – fogalmaztak az egyenruhások.

Nagy összegű készpénzt is lefoglaltak a nyomozók a razzia során (Forrás: Police.hu)

Kiemelték,  a legutóbbi elfogásnak köszönhetően azonban, úgy tűnik, sikerült elvarrni mind az Anom-, mind a Sky ECC-ügyek szálait, hogy ne maradjon restancia a több éve tartó munkában. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy egy taksonyi és egy dunakeszi férfi lehet az Anom-ügyekben korábban már azonosított bűnbanda letartóztatott tagjainak hazai beszerzési forrása. Az illegális biznisznek köszönhetően luxuséletet alakítottak ki maguknak, nagy értékű autókkal jártak és luxuscikkeket vásároltak.

A drogdíler tagjaihoz méltó fegyvereket is talált a rendőrség (Forrás Police.hu)

A beszámoló szerint a titkosított platformokkal kapcsolatos nyomozás arra is rávilágított, hogy a Sky ECC-ügyekben azonosított balkáni drogterjesztő banda tagjainak két budapesti férfi volt az alsó kapcsolata. A bűnszervezet magyar tagjától ők szereztek be marihuánát 2019 óta. A gyanú szerint legalább 400 kg kábítószerrel kereskedtek az évek alatt.

Véget vetettek a nyomozók a luxuséletnek (Forrás: Police.hu)

Az egyik budapesti férfit a készenléti rendőrök, míg a másikat a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egysége fogta el otthonában. A náluk tartott kutatások során szintén előkerült marihuána, illetve olyan telekommunikációs eszközök, amiket az elkövetők az üzletelés során használtak. A rendőrök ezeket is lefoglalták. A két férfit a bíróság letartóztatta.

Mind a négy elkövetőnek kábítószer-kereskedelem miatt kell felelnie. A Sky ECC-ügyekben azonosított balkáni drogkartell feje továbbra is szökésben van, nagy erőkkel keresik.   

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.