Kedvezményes bérletet vett volna online, de végül mindenét vitte a csaló

A rendőrség csalás miatt nyomozást indított.

2024. 10. 16. 10:03
Illusztráció Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy közösségi oldalon hirdetett kedvezményes bérletvásárlás kapcsán adta meg banki adatait egy miskolci nő, aki nem sokkal később rájött, internetes csalás áldozata lett – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

– A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket – fogalmazott az ügy kapcsán a hatóság, akik csalás miatt folytatnak nyomozást.

A beszámoló szerint a csaló helyi közlekedési „akciós” bérletet ajánlott egy közösségi oldalon. A 900 forintos ajánlatra egy miskolci nő jelentkezett, aki a telefonon kapott utasításoknak megfelelően megadta a bankkártyaadatait. Ezt követően az asszony számlájáról – kisebb összegekben – az ismeretlen személy több alkalommal vásárolt. A rendőrség megjegyzi, a nő persze az olcsó bérletet a mai napig nem kapta meg, a nyomozás az ügyben jelenleg is folyik.

 

Nem árt megfogadni néhány tanácsot, hogy ne váljunk áldozattá

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság több ajánlást is megfogalmazott, hogy az ilyen és ehhez hasonló eseteket azonnal fel tudjuk ismerni:

  • Vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni az eladóról, a webáruházról, ellenőrizni, és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg!
  • Ha valami nagyon olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!
  • Lehetőség szerint soha, sehol, senkinek ne utaljuk előre a vételárat, illetve annak egy részét sem!
  • Ha lehet, válasszunk személyes átvételi módot!
  • Ellenőrizzük az eladót a korábbi visszajelzések és a közzétett adatok alapján!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.