Hiába a traffipax, valaki 130-cal tépett az Árpád-hídon

Egy kerületben 1800 sebességtúllépést rögzítettek a rendőrök.

2024. 10. 08. 12:01
Budapest, 2024. február 12. Dilatációjavítás miatti sávlezárás az Árpád híd Pest felé vezetõ oldalán, a margitszigeti lehajtó utáni szakaszon 2024. február 12-én. A munkálatok várhatóan negyven napon át tartanak. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a kihelyezett traffipaxok, sokan még mindig versenypályának nézik az Árpád hidat, az itt száguldozók száma nem csökken. A rendőrség egy hónapon belül összesen 160 gyorshajtót mért be. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint

a hídon felállított traffipaxok által rögzített adatok szerint a leggyorsabb sofőr óránként 130 kilométeres sebességgel száguldott, amiért százezer forint közigazgatási bírságot kap.

A helyzet augusztusban még rosszabb volt, augusztus 26. és szeptember 8. között összesen 154 gyorshajtót mértek be az Árpád hídon felállított traffipaxok. Akkor az egyik autós óránként 118 kilométeres sebességgel száguldott, ezért szintén százezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

A III. kerületben 1800 gyorshajtást rögzítettek (Fotó: Rendőrség)

Nem kizárólag az Árpád híd az, ahol az autósok egy része ész nélkül száguldozik,

a III. kerületben szeptembertől működő sebességmérő készülékek egy hónap alatt több mint 440 ezer gépjárművet ellenőriztek, ebből mintegy 1800 sebességtúllépést rögzítettek.

A Batthyány utcán a Madzsar József utcánál telepített készülék összesen 209 854 gépjárművet észlelt, amelyek közül 575 esetben lépték túl a megengedett legnagyobb sebességet. A havi csúcstartóról is itt készült célfotó 138 kilométeres óránkénti sebességnél szeptember 12-én este.

A Szentendrei úton Kaszásdűlőnél kihelyezett sebességmérő mérlege; 158 043 gépjárműből gyorshajtás miatt fülön csípett autók száma 1211.

Ezen az útszakaszon szintén szeptember 12-én egy autós a 132 kilométeres sebességig nyomta a gázt.

A Rákóczi út 1. számnál kihelyezett sebességmérő előtt 74 361 gépkocsi haladt el, amelyek közül 24-en lépték túl a sebességhatárt. Egy járművezető itt 112 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett.

Szeptember 26-án a kerületi egyenruhások is végeztek sebességmérést az Árpád hídon. A kétórás akció alatt 1492 gépkocsit ellenőriztek, amelyek közül 62 autóst értek gyorshajtáson. Ezen a helyszínen egy vezető óránként 130 kilométeres sebességgel közlekedett.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a jelzés nélküli, úgynevezett pofátlan(tan)ító autók ebben az időszakban 15 gyorshajtót állítottak meg, részükre 

a rendőrök összesen 720 ezer forint közigazgatási bírságot és 56 büntetőpontot szabtak ki.

A legnagyobb sebességű autó 115 kilométeres sebességgel közlekedett, amiért hetvenezer forint közigazgatási bírság és 4 büntetőpont jár.

Emlékezetes, több mint egy évvel ezelőtt az Árpád hídon

egy sofőr 137 kilométeres sebességgel haladt, elvesztette az uralmát a negyvenmilliós Mercedese felett, amely fékezés nélkül nekivágódott a járdát védő szalagkorlátnak, átszakította, és letépte egy arra haladó kerékpáros mindkét lábát.

A kerékpáros a kórházba szállítás közben meghalt. A Mercedes az ütközés után visszacsapódva egy BMW-nek vágódott.  Idén nyáron hárman meghaltak abban az éjjeli balesetben, amikor egy sofőr forgalommal szemben hajtott fel az Árpád hídra.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.