Így csapott le a fegyveres merényletet tervező csoportra a TEK + videó

Jól látható, hogy a XVI. kerületi sörözővel szemben akcióztak a hatóságok.

2024. 10. 22. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, a hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról beszélgettek. A megfigyelésen az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy 

fegyverek beszerzését és használatát tervezték az akciót szervező fiatalok.

Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ (TEK) is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére – közölték lapunk megkeresésére.

A lapunk birtokába került kamerafelvételén jól látható, hogy a budapesti Legenda söröző közelében, az utcán, a Veres Péter és a Nógrádverőce út találkozásánál történt a rajtaütés.

 

 

Borítókép: Akcióban a Terrorelhárítási Központ kommandósai  (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.