Gulácsi Péter a nagy szívfájdalmáról vallott a Liverpoollal kapcsolatban

Gulácsi Péter öt éven át volt a Liverpool játékosa, de az első csapatban soha nem lépett pályára. Már a Lipcse kapusaként néhány éve a Covid-járvány fosztotta meg attól, hogy a telt házas Anfield Roadon védjen, most pedig a Bajnokok Ligája újfajta lebonyolítása miatt nem lesz erre lehetősége, mert csak Németországban találkozik a jelenlegi és a volt csapata. Gulácsi a szerdai Lipcse–Liverpool BL-meccs előtt egy angol oldalnak adott interjút.

2024. 10. 22. 20:28
Gulácsi Péter RB Leipzig magyar válogatott Juventus Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter ősszel csak a klubjára koncentrál Fotó: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulácsi Péter 51 meccsen ült kispadon a Liverpool játékosaként, de a pályára lépésig nem jutott el 2008 és 2013 között, amíg a klub kapusa volt. Így sem akkor, sem pedig később nem adatott meg neki, hogy az Anfield közönsége előtt védjen, érdekes módon ellenfélként sem, pedig a Lipcsével nem most találkozik először volt csapatával. 2021-ben a BL-nyolcaddöntőben került egymással szembe a két klub, akkor a Covid-járvány miatt nem teljesült Gulácsi régi álma.

Gulácsi jó formának örvend a Lipcsében. Forrás: Facebook.com/RBLeipzig

– A koronavírus miatt nem engedtek be minket az Egyesült Királyságba, így kétszer is Budapesten, a magyar válogatott stadionjában kellett játszanunk – mesélte a TheScore.com nevű oldalnak Gulácsi. – Még mindig vágyom arra, hogy a telt házas Anfielden játszhassak, az különleges lenne. Szerencsére vagy sajnos, de otthon fogunk játszani szerdán. Szóval remélhetőleg meglesz a hazai pálya előnye. Ez egy fontos meccs számunkra, és szeretnénk megnyerni.

A Lipcse két vereséggel rajtolt a BL alapszakaszában, míg a Liverpool két győzelemmel, innen nézve a németeknek van nagyobb szükségük a pontokra az egymás elleni meccsen. – A helyzetünk jelenleg nem könnyű – mondta erről Gulácsi. – Két vereséggel kezdtünk két olyan meccsen, ahol nem mi voltunk a rosszabbik csapat. Az Atletico Madrid ellen az utolsó percben kaptunk ki, a Juventus pedig piros lapot kapott ellenünk, és 2-1-re vezettünk, mielőtt elvesztettük a meccset. Csalódás volt. A Liverpool ellen tehát olyan helyzetben vagyunk, hogy el kell kezdenünk gyűjteni a pontokat, és majd meglátjuk, hogyan alakul a meccs. De általánosságban a célunk nem változik: szeretnénk kvalifikálni magunkat a következő fordulóba, aztán majd meglátjuk, meddig jutunk.

 

Gulácsi: Hihetetlen volt Gerrard és Xabi Alonso mellett edzeni

Arról is kérdezték a magyar kapust, hogy fiatalon mit adott neki a Liverpool. – Az előszezonban kezdtem el edzeni, amikor a válogatott játékosok még nyaraltak, de akkor is olyan futballisták voltak ott, mint Jamie Carragher – válaszolta. – Aztán néhány héttel később a válogatott játékosok is visszatértek: Xabi Alonso, Steven Gerrard, Fernando Torres. Hihetetlen élmény volt 17 évesen, hogy ezekkel a játékosokkal edzhettem, majd rendszeres tagja lehettem az első csapatnak.

A Lipcse–Liverpool BL-meccset szerdán 21 órakor rendezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.