Kínos bakik, a vártnál jóval kevesebb résztvevő Magyar Péterék rendezvényén

A vártnál kevesebben gyűltek össze Magyar Péter október 23-i megemlékezésén a Bem téren. A politikus láthatóan idegesen, remegő hangon kezdte el mondandóját, amibe bele is bakizott. A Tisza Párt rendezvényén ott volt Fekete-Győr András is, akit nemrég ítéltek el jogerősen.

2024. 10. 23. 16:15
POY_4028

Magyar Péter 56
Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni tudósítónk szerint néhány ezren, a vártnál kevesebben gyűltek össze Magyar Péter október 23-i megemlékezésén a Bem téren. A hallgatóság megtöltötte a teret, de elég szellősen álltak az érdeklődők.

POY_4010
Magyar Péterék megemlékezése a Bem téren Fotó: Polyák Attila

Korábban már írtunk róla, hogy a Tisza Párt nem véletlenül dönthetett a helyszín mellett, ugyanis a fő szempont az volt – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából –, hogy kevesebb ember is soknak tűnjön. Mind a Bem, mind pedig a Széna tér megfelel ezeknek a szempontoknak, hiszen még egy mérsékeltebb érdeklődés mellett megtartott rendezvény esetén is úgy tűnik majd, hogy zsúfoltak a helyszínek.

Mint köztudott, Magyar Péter legutóbbi, a közmédia óbudai székháza elé szervezett tüntetése egyértelműen kudarcnak tekinthető. A százezresnek remélt tömeg helyett nagyjából háromezren gyűltek csak össze a Kunigunda útján.

 

Bakik a helyszínen, furcsa logika

Magyar Péter három óra után nem sokkal a felállított színpadra lépett, és arra kérte a rendőrséget, hogy állítsák le a villamosközlekedést a Bem téren. A műsorvezető azt mondta, hogy Magyar Péter meglepetéssel készült. Nemsokára kiderült: a meglepetés az, hogy Magyar Péter felolvassa Márai Sándor Mennyből az angyal című versét.

A politikus láthatóan idegesen, remegő hanggal kezdte el az olvasást, amibe bele is bakizott. A tömeg megtapsolta, majd a műsorvezető az „árad a Tisza” szlogent dobta be, amit többször megismételtek.

A Tisza Párt elnökét a lengyel Polgári Platform EP-képviselője, Michał Wawrykiewicz követte a pódiumon. A tolmács lendületből lengyelről lengyelre fordított, aztán nevetett egyet, majd áttért a magyarra.

– Jó látni és hallani a szabadságot, ami a levegőben is érezhető

– emelte ki a képviselő, aki néhány mondattal később – logikailag összezavarva a jelenlevőket –  már diktátornak nevezte Magyarország miniszterelnökét. – Péter azért hívott meg engem, hogy támogassak a rezsim ellen minden magyar embert – tette hozzá, majd elmondta, szerinte a Tisza Párt győz majd 2026-ban. A beszéde végén angolra váltott, a szabadságról és a békés forradalomról beszélt.

– Szabad Magyarországot

– zárta gondolatait a lengyel politikus. A Bem József téren ott volt Fekete-Győr András is, akit nemrég ítéltek el jogerősen.

A megjelentek ezt követően átvonultak a Bem József térről a Széna térre. Ünnepi műsor után Magyar Péter állt a mikrofonhoz, aki ezúttal sem kímélte híveit. Hosszú és terjengős beszédében bírálta a kormányt, és jelezte, hogy legkésőbb 2026-ban kormányváltásra készülnek. Bejelentette, hogy megkezdik a Tisza Párt jelöltjeinek kiválasztását, amire nyílt pályázatot hirdetnek a párt honlapján. 

Helyszíni tudósítónk beszámolója szerint sokan távoztak a helyszínről a pártelnök beszéde alatt.

Kamuzhat itt a Partizán mindenféle méréssel, de a valóságban a következő a helyzet: Orbán Viktor sok tízezer emberrel megtöltötte a Millenárist, Magyar Péternek csak pár ezret sikerült összehoznia a sokkal kisebb Széna téren

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Apáti Bence.

A Mandiner arról is beszámolt, hogy a tiszások pénzért árulják a lyukas zászlókat, amelyek közösségi oldalak szerint a nemzeti ünnepen pólók és pulóverek között kaphatók.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.