Ma vettek végső búcsút Potápi Árpád Jánostól

A temetésen többek között Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt.

2024. 10. 24. 16:28
Bonyhád Potápi Árpád temetése
Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság Fotó: Makovics Kornél / Tolnai Népújság
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma vettek végső búcsút a tragikus hirtelenséggel elhunyt államtitkártól és országgyűlési képviselőtől, Potápi Árpád Jánostól. A gyászmisén a kormány több tagja is lerótta tiszteletét a haláláig a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkáraként dolgozó Potápi Árpád János előtt, aki 57 évesen halt meg.

Potápi Árpád János 1993-ban kapcsolódott be a politikai életbe. 2007-től a Tolna megyei választmány elnöke, 2011-től 2014 áprilisáig a Fidesz-frakció frakcióvezető-helyetteseként tevékenykedett. Az országgyűlési munkája mellett 2002-től 2014-ig Bonyhád polgármestere volt. Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnökeként is dolgozott 2011 és 2014 között.

Halálakor többek között Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Kocsis Máté is nyilvánosan elbúcsúzott Potápi Árpád Jánostól. Később a kormány tagjai csendes mécsesgyújtással emlékeztek meg a néhai államtitkárról a Várkert Bazárnál. 

A hét elején jelentették be, hogy csütörtökön búcsúztatják Potápi Árpád Jánost Bonyhádon a helyi katolikus templomban, ahol gyászmisét tartottak a tiszteletére Felföldi László pécsi megyés püspök vezetésével. A temetéssel egyidőben a csíksomlyói hegynyeregben is megemlékeztek Potápi Árpád Jánosról, ahol az istentisztelet mellett fogathajtó versennyel is tisztelegtek a nemzetpolitikai államtitkár emléke előtt.

Potápi Árpád János temetésén többek között Orbán Viktor, Kövér László és Áder János is jelen volt és lerótta tiszteletét.

Bonyhád Potápi Árpád temetése
Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Rengetegen érkeztek a temetésre

Olyan sok gyászoló érkezett a helyszínre, hogy 

rendőröknek kellett a forgalmat irányítani

– írta az Index. Az egyenruhások már a temetőbe vezető úton is átvették a forgalom irányítását a nagy tömeg miatt.

A beszámoló szerint többek között a miniszterelnök,Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Áder János korábbi köztársasági elnökök is egy szál virággal rótták le kegyeletüket.

Borítókép: Potápi Árpád János temetése (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.