Mikler sem segített, hideg zuhany és fütty Szegeden

Váratlan vereséget szenvedett a Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában. A B csoportban eddig sereghajtó Kolstad 29-27-re nyert a Pick Arénában, ami után újratervezésre van szükség a hat ponttal álló magyar csapatnál.

2024. 10. 24. 20:16
Szeged, Kolstad, férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Leszedték a norvégok a szegedieket Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szeged öt perc alatt elhúzott 3-0-ra, a vendégek máris időt kértek. Ekkor joggal hihette mindenki azt, hogy a magyar csapat a papírformát igazolva sima, közönségszórakoztató győzelemmel küldi haza az öt forduló után csupán két ponttal álló norvégokat. Nem így történt. Akkor még senki sem izgult, amikor a Kolstad zsinórban lőtt három góllal egyenlített (3-3), hiszen ezután megint három szegedi találat következett (6-3), és még 10-7-nél is megvolt a háromgólos különbség. Az is megnyugtatónak tűnt, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó – amúgy a nyáron éppen a Kolstadtól érkezett – Magnus Röd hiánya nem jelent különösebb gondot, hiszen a másik jobbátlövő, Garciandia volt a legtermékenyebb szegedi.

Szeged, Kolstad, férfi kézilabda Bajnokok Ligája
Garciandia kilenc gólja kevés volt az üdvösséghez. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Ám ekkor jött a váratlan fordulat. 4-0-s rohammal a norvégok átvették a vezetést, amit szünetig meg is tartottak (11-12).

A pánik csak eztán kezdődötti. A Kolstad a folytatásban elhúzott. Amikor a 40. percben Smárason eladta a labdát, és a norvég csapat lerohanásból négy gólra (15-19) növelte az előnyét, a lelátón először hasított füttyszó a Pick Aréna dermedt csendjébe. Három perccel később, 17-20 aztán beállt az örökös csodatévő, Mikler Roland. A 40 éves kapus gyorsan kapott két gólt, de ötgólos hátrányból a Szeged végre megkezdte a felzárkózást. Egy gólnál közelebb azonban nem került. 22-23-nál már reménykedni kezdtünk, de ekkor újabb fordulat jött, újra ellépett a Kolstad, ismét öt góllal is vezetett, és végül magabiztosan, 29-27-re megnyerte a meccset.

Hideg zuhany. A Szeged eddig biztatóan játszott a Bajnokok Ligájában, a két veresége után is dicséretet érdemelt, hiszen Barcelonában és Aalborgban is csupán egy góllal kapott ki. A Kolstad elleni hazai vereség azonban nagyon fájdalmas, az első két hely szinte reménytelen, de azért is meg kell szenvedni, hogy a Szeged az első négy között végezzen a Bajnokok Ligája B csoportjában.

Az A csoportban a Veszprém az északmacedón Pelister vendégeként játszik 20.45-től.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.