Áradoznak a sztárok Magyarországról, így emlékeztek a hősök 1956-ra – ezek voltak a hét videói

A Magyar Nemzet összeállítása a hét legérdekesebb videós híranyagaiból. (Amennyiben egy videó nem indul, az oldal frissítése megoldhatja a problémát.)

2024. 10. 26. 6:12
Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így emlékezett vissza 1956-ra az egykori forradalmár – Sokan adták életüket a hazáért, a szabadságért.

Orbán Viktor: 2025-ben egy fantasztikus évet fogunk csinálni – A miniszterelnök beszámolt a legújabb kormányzati döntésekről, az uniós elnökséggel kapcsolatos tárgyalásokról, a közelgő budapesti Európa csúcsról, Brüsszel nyílt beavatkozásáról és a hamarosan kezdődő nemzeti konzultációról is.

Orbán Viktor: Brüsszel bábkormányt akar a nyakunkba ültetni – „Megvan a kiszemelt bábkormány, megvan az ember, igazi aláíró fajta” – figyemeztetett a miniszterelnök a Millenárison ünnepi beszédében.

A forradalmárokat megalázza, Lenint élteti, 2006-ot provokációnak nevezi – Magyar sajátos nosztalgiával viszonyul a kommunizmushoz, legalábbis erre enged következtetni, hogy amikor az oktatás ügyéről beszél, rendre Leninnek tulajdonított idézetet emleget. Leninről egy alkalommal egyenesen azt mondta: nagy ember. – Tanulni, tanulni, tanulni – ahogy egy nagy ember mondta, anno száz évvel ezelőtt a Szovjetunióban. Ebben igaza volt – fogalmazott Magyar május elején Pápán.

56:15-től kezdődik az eszmefuttatás:

Már a Partizánban is arról beszélnek, hogy Magyar Péter súlyosan irányításmániás – Már a Partizánban is arról beszéltek a műsorvezetők, hogy Magyar Péter irányításmániája nem ismer határokat. De előkerült a „brüsszeli farokvakarás” és az is, hogy Magyar megalázta az egyik ellenzéki női politikust. A részletet az alábbi videóban 22:50-től hallgathatja vissza:

Áradoznak a hollywoodi sztárok Magyarországról – Egymásnak adják a kilincset a hazánkba látogató mozisztárok, ami jót tesz a turizmusnak.

 

 

Külföld

Ferenc pápa videóban üzent a magyar híveknek – Kocsis Fülöp magyar görögkatolikus metropolita készített rövid felvételt az egyházfővel.

Civilek vére folyt az orosz támadás után Ukrajnában – Harkiv városát újabb orosz támadás érte, amelynek következtében 13 civil sebesült meg – számolt be a rendőrség. A téltől és az áramkimaradásoktól rettegnek az ukránok.

Helikopter-baleset Houstonban: négy halálos áldozat, köztük egy gyermek – Tragikus helikopter-baleset történt Houstonban, amikor egy Robinson R44 típusú helikopter egy rádiótoronynak ütközött, majd lezuhant. A baleset következtében négy ember meghalt, köztük egy gyermek is életét vesztette. A baleset környékén áramkimaradások történtek, és a hatóságok megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

Többen meghaltak az ankarai terrortámadásban – A NATO támogatásáról biztosította Törökországot.

 

Sport

Tizenegyest védett a magyar kapus a Bajnokok Ligájában – Bár a Slovan Bratislava a harmadik mérkőzését is elvesztette a Bajnokok Ligájában, a pozsonyiak magyar kapusa, Takács Dominik ismét remekelt, büntetőt védett a Girona elleni találkozón. Takács Dominik szép lassan Európa legjobb kapusai közé emelkedik.

Megbokrosodott rendőrló tarolta le a peches dortmundi szurkolót – Nem lesz könnyű megemésztenie a Borussia Dortmund futballcsapatának, hogy bár félidőben még 2-0-ra vezetett a Real Madrid otthonában, végül 5-2-re kikapott a Bajnokok Ligája alapszakaszának keddi játéknapján. S a vendégek egyik szurkolójának egészen másfajta fájdalmas emléke is lesz a találkozóról.

Az UEFA egy jelenetet kiemelt a Ferencváros Nice elleni mérkőzéséből – Amint arról beszámoltunk, a Ferencváros tegnap hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Nice csapatát a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának harmadik fordulójában, így megszerezte az első pontjait. A Fradi nyerhetett volna nagyobb különbséggel is, de a vendégek lengyel válogatott kapusa, Marcin Bulka nagyon jól védett.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút az M1 aktuális csatornának Brüsszelben 2024. július 1-jén. Magyarország július 1-jétől december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.