Tizenegyest védett a magyar kapus a Bajnokok Ligájában + videó

Bár a Slovan Bratislava a harmadik mérkőzését is elvesztette a Bajnokok Ligájában, a pozsonyiak magyar kapusa, Takács Dominik ismét remekelt, büntetőt védett a Girona elleni találkozón. Takács Dominik szép lassan Európa legjobb kapusai közé emelkedik.

2024. 10. 23. 8:26
Takács Dominik, Slovan Bratislava
Takács Dominik, a Slovan kapusa a Girona ellen is több bravúrt bemutatott a Bajnokok Ligájában Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként az már megszokhattuk, az UEFA ezúttal is csokorba gyűjtötte a játéknap legnagyobb védéseit. Takács Dominik illusztris társaságba került. Kétségtelen, Thiabaut Courtois (Real Madrid) és Mike Maignan (AC Milan) is hatalmasat védett, Takács Dominik Mattia Perinhez (Juventus) hasonlóan büntetőt hárított. Az UEFA is felteszi a kérdést: vajon melyik a legnagyobb védés? Ki-ki eldöntheti.

Apró szépséghiba, hogy a Slovan a bravúr ellenére 2-0-ra elvesztette a Girona elleni mérkőzést, továbbra is nulla pontja van és az utolsó helyen áll a Bajnokok Ligája harminchatos főtábláján.

A találkozó után Takács Dominik nyilatkozott a szlovák televíziónak – előnyben vannak azok, akik beszélnek szlovákul.

Takács Dominik már három hete, a Bajnokok Ligája második fordulójában is felhívta magára a figyelmet. A Manchester City ellen több bravúrt is bemutatott, akkor Gündogan lövésének hárításáért ő érdemelte ki a legnagyobb védésért járó elismerést az UEFA-nál. 

Miként megírtuk, a 25 éves Takács Dominik a felvidéki Galántán született, s a Spartak Trnava (Nagyszombat) kapusaként vált ismertté, a nyáron igazolt a Slovanhoz. Tagja a szlovák válogatott keretének is, igaz, ott első számú kapusként egyelőre Marek Rodák élvezi a bizalmat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.