Takács Dominik a BL-est védését mutatta be a Manchester City ellen, de ki ő? + videó

Négy gólt kapott, mégis pozitív szempontból került a középpontba Takács Dominik. A Slovan Bratislava kapusa Ilkay Gündogan ziccerénél mutatott be akkora bravúrt, amelyet az Bajnokok Ligája hivatalos X-oldala is kiemelt, a Manchester City pozsonyi sikerét azonban így sem fenyegette veszély. A meccsen Erling Haaland is betalált, de a meccs legjobbja Phil Foden lett, aki gólja mellett a játéknap egyik legszebb gólpasszát is kiosztotta.

2024. 10. 02. 5:18
Erling Haaland Manchester City Pep Guardiola Slovan Bratislava Takács Dominik Ilkay Gündogan
Haaland betalált a Slovan ellen, de Guardiola így is felfigyelhetett Takács Dominik bravúrjaira Fotó: X/UEFA Champions League
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Dominik a felvidéki Galántán született, s a Spartak Trnava (Nagyszombat) kapusaként jutott el két Szlovák Kupa-győzelemig, valamint szlovák felnőtt válogatott kerettagságig. A huszonöt éves Takács Dominik idén nyáron klubot váltott, Nagyszombatról Pozsonyba igazolt, s a Slovan kapusaként a Bajnokok Ligája főtábláján mutathatja meg magát, kedd este éppen a világ egyik legerősebb csapata, a Manchester City ellen állhatott a kapuba.

Takács Dominik véd Manchester City Slovan Bratislava Bajnokok Ligája BL
Takács Dominik nem unatkozott, a Manchester City tizennégy lövéssel találta el a kapuját a BL-meccsen (Fotó: uefa.com)

A végeredmény 4-0 lett a Manchester City javára, ami első ránézésre nem túl hízelgő a vesztes csapat kapusára nézve. Ha azonban figyelembe vesszük, hogy az angol sztárcsapat tizennégy kísérlettel találta el Takács Dominik kapuját a végtelenül egyoldalú meccsen, már nem is olyan rossz a védési hatékonysága.

Takács Dominik bravúrja a Manchester City ellen

Takács teljesítményére az UEFA is felfigyelt, az Ilkay Gündogan helyzeténél bemutatott bravúrja a játéknap két legnagyobb védése közé került be, s első ránézésre nyilvánvaló, hogy abból a kettőből is ez a nagyobb védés.

Visszatérve a lövési statisztikákhoz: a Slovan hazai pályán egyszer sem találta el a Manchester City kapuját, azaz semmi esélye nem volt egy esetleges bravúrpontra.

A Manchester City lehetséges ellenszere: a csoda

– A legjobb csapat ellen játszottunk, amelyet valaha láttam. Semmi mást nem várhattunk. Számomra a City a világ legjobb csapata a játékminőséget és a pozíciós játékot tekintve. Minden edző bízik a csodában, de a City minősége olyan, amilyen – Vladimír Weiss, a Slovan Bratislava edzőjének meccs utáni szavai is árulkodnak arról, mekkora a különbség a két klub között.

A Slovan nem is ettől a meccstől remélt pontot a Bajnokok Ligája alapszakaszában, az első fordulóbeli, Celtic elleni 5-1-es zakó sokkal fájóbb lehet a pozsonyiaknak.

A keddi meccs legjobbja Phil Foden lett, aki gólja mellett a hajrában gólpasszt is kiosztott, amelyet szintén kiemelésre érdemesnek tartott az UEFA.

– Megtaláltuk a rést középen, nagyon boldogok vagyunk. Jó, hogy korán vezetést szereztünk, és örülök, hogy én is betaláltam – mondta Foden, aki a tizenötödik percben már a City második gólját szerezte. Előtte Gündogan, majd a második félidőben Erling Haaland, és végül Foden passzából a huszonegy éves James McAtee is betalált Takács Dominik kapujába.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló, keddi eredmények

Borussia Dortmund–Celtic 7-1
Barcelona–Young Boys 5-0
Slovan Bratislava–Manchester City 0-4
Internazionale–Crvena zvezda 4-0
Bayer Leverkusen–AC Milan 1-0
Arsenal–PSG 2-0
Salzburg–Brest 0-4
Stuttgart–Sparta Praha 1-1
PSV Eindhoven–Sporting 1-1

Meddig jutnak Szoboszlaiék?
A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.