A keleti vakcinák nélkül kétmillióval kevesebben lennének beoltva ma Magyarországon

A miniszter hangsúlyozta: az elmúlt másfél évben kizárólag a nemzeti érdek motiválta a kormány döntéseit.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 11:30
SZIJJÁRTÓ Péter
A kormányzati támogatásokkal újraindítható lesz a gazdaság - mondta a Parlamentben Szijjártó Péter Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évben a kormány szeme előtt mindvégig az emberéletek védelme lebegett. Időben észlelték a járványt, és hozták meg a megfelelő lépéseket, rendeltek vakcinát – mondta napirend előtti felszólalásában Simicskó István ma a parlamentben, és emlékeztetett, hogy közben a baloldal mindezt folyamatos kritikával illette.

Ma már közel ötmillióan be vannak oltva hazánkban, és a kormány döntését igazolja,hogy a WHO jóváhagyta a kínai vakcinát is – fejtette ki a KDNP frakcióvezetője, aki szerint a baloldal továbbra is oltásellenes, és most már a WHO-val is vitatkozik, de ebben a vitában alul fog maradni.

A járvány tétje az emberéletek megóvása – életekkel játszik a baloldal, amely a saját választói előtt is leszerepelt – vélekedett Simicskó István, hozzátéve, hogy a baloldal csak a kritikához és a szabotáláshoz ért, miközben a kormány végzi a munkáját.

Válaszában Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt másfél évben mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból védekezni kellett a járvány hatásai ellen, és a kormány feladata volt megvédeni az emberek életét, a munkahelyeket és a gazdaságot is.

– Az elmúlt másfél évben kizárólag a nemzeti érdek motiválta a kormány döntéseit. Ha nem így tettünk volna, és a baloldalra vagy Brüsszelre hallgatunk, sok ezerrel többen haltak volna meg, és több százezren vesztették volna el a munkájukat – vélekedett a külgazdasági- és külügyminiszter.

A tárcavezető emlékeztetett: a kormány nem geopolitikai kérdésként tekintett a vakcinákra, így érkezhetett 6,5 millió oltóanyag keletről. Szijjártó Péter beszámolt róla, hogy a héten jön az utolsó félmilliós keleti szállítmány, az orosz és kínai fél időben, sőt esetenként előteljesítéssel teljesítette vállalását.

– A keleti oltóanyagok nélkül kétmillióval kevesebben lennének beoltva ma Magyarországon – hangsúlyozta a miniszter, és feltette a kérdést, hogy mikor néznek ennek a kétmillió embernek a szemébe mindazok, akik a keleti oltóanyagok ellen ágáltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.