A rendbontó irániak oldalára álltak Sorosék

A járványügyi szabályok megsértése miatt kiutasított, randalírozó diákok, bírósági felülvizsgálatot és azonnali jogvédelmet kértek.

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 6:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországról kiutasított 13 iráni diák, akik ellen járványügyi szabályok megsértése miatt indított eljárást a rendőrség, bírósági felülvizsgálatot és azonnali jogvédelmet kért hazánkban. Az egyetemistáknak a Magyar Helsinki Bizottság nyújtott segítséget. Ugyanis a Soros György által támogatott szervezet képviseli őket az idegenrendészeti eljárásban.

A Magyar Helsinki Bizottság honlapján tette közzé, hogy az egyik iráni diák, egy fiatal nő kért tőlük segítséget, aki állítása szerint semmilyen rendbontásban nem vett részt, és eleget tett a hatósági utasításoknak. A jogvédő szervezet arra hivatkozik, hogy Irán ma valószínűleg a koronavírus által legfertőzöttebb ország, és a hároméves beutazási tilalom az egyetemisták eddigi tanulmányait tenné tönkre, valamint azt is megakadályozná, hogy bármely más schengeni országba beutazhassanak, ott tanuljanak, ami a Soros György által finanszírozott civilek olvasatában kettétörné a diákok életét. A szervezet közleményében azt írták, az eddigi eljárások során nem derült ki, hogy valójában mi történt, és a hatósági dokumentumok ellentmondásosak és hiányosak.

Az iráni fiatalok azonnali jogvédelmet kértek a bíróságtól, amire a Magyar Helsinki Bizottság szerint azért van szükség, hogy ne történhessen visszafordíthatatlan károsodás. Értelmezésük szerint ugyanis jóvátehetetlen lenne, ha megtörténne a kitoloncolás, miközben távollétükben a bíróság mégis úgy döntene, hogy törvénysértő volt a kiutasítás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.