Az Erdőkerülő és a Zsókavár utca környékén élőknek még várniuk kell

A XV. kerület bővelkedik rendkívül rossz minőségű közutakban, ebbe beletartozik több önkormányzati tulajdonú, de fővárosi kezelésű út is. Budapest és a kerület vezetése hosszas hátrafelé mutogatás után végre munkához látott: a városháza előtt sikerült megkezdeni a felújítást, más helyszíneken még várhatnak az ott élők.

Magyar Nemzet
2021. 05. 02. 7:37
null
Budapest, 2015. február 16. A BKK-BKV 69-es vonalán közlekedő egyik "hannoveri" villamos, valamint egy modern autóbusz halad el a főváros XV. kerületében (Újpalotán), a múlt század 70-es éveiben épült 18 emeletes vasbeton "toronyház" előtt, a Nyírpalota utcában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: mti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városháza előtt kezd hozzá a Karácsony Gergely-féle városvezetés a kezelésében álló XV. kerületi utak felújításához. Mint azt már megírtuk, ez a nagy területen fekvő, és kiemelkedő lélekszámú kerület bővelkedik a rossz minőségű közutakban.

Újpalotán még várni kell
fotó: archív/MTI

Az önkormányzati tulajdonú, de fővárosi kezelésű közterületekkel kapcsolatban korábban kérdeztük Karácsony Gergely hivatalát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy mindez annak tudható be, hogy az előző fővárosi vezetés 2019-ig nem végezte el ezeknek az utaknak a felújítását. Ugyanezt kommunikálta Cserdiné Németh Angéla polgármester is. Ugyancsak megírtuk, hogy

ezzel mindkét nyilatkozó önellentmondásba keveredett.

A DK-s polgármester ugyanis, aki 2018-ban alpolgármesterként váltotta Hajdu Lászlót a kerület élén, nyáron arról értesítette a lakosságot, hogy az akkor már Országgyűlésben ülő Hajdu, még polgármesterként beadványt nyújtott be a fővárosi közgyűlés elé, amire megérkezett a válasz: a Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottság május 11-én döntött arról, hogy 2019-ben biztosítja a Zsókavár és az Erdőkerülő utca felújítását.

Ezek a munkálatok azonban nem kezdődtek meg, annak ellenére sem, hogy a baloldal budapesti győzelme után Cserdiné Németh Angéla lett az elnöke annak a testületnek – a Városfejlesztési és Közlekedési Bizottságnak – amely az útfelújításokért felel,

ráadásul a DK-s kerületvezető két másik bizottságban is helyet foglal, ezek közül az egyik a Közbeszerzési Bizottság.

A három évvel ezelőtti szórólap szerint a főváros már a Tarlós-időszakban megszavazta a két újpalotai utca felújítását
Fotó: archív/szórólap

Másfél év visszafelé mutogatás után tehát végre megkezdődik az első komoly fővárosi útfelújítási projekt a kerületben. De nem az újpalotai Zsókavár és Erdőkerülő utcában, ahol a lakótelep miatt többen és sűrűbben laknak – így a gépjárműforgalom is jóval élénkebb – hanem Rákospalota szélén, a városháza előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.