Alapjogokért Központ: A Fidesz-KDNP továbbra is a legerősebb pártszövetség Magyarországon

A Fidesz-KDNP továbbra is a legerősebb pártszövetség Magyarországon – emelte ki az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 10. 14. 21:47

A Fidesz-KDNP továbbra is a legerősebb pártszövetség Magyarországon – emelte ki az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Szánthó Miklós elmondta, hogy a Fidesz-KDNP országosan 50 százalék feletti eredményt ért el. Ez egy országgyűlési választáson – ha nem is kétharmados – de stabil többséget jelentene.

Országosan, az összesített szavazatszámot nézve a Fidesz-KDNP pártszövetség listáira, jelöltjeire majdnem 2 millió választópolgár szavazott. Az ellenzékre valamivel több mint 1,4 millió. Ez abszolút siker a Fidesz-KDNP pártszövetség számára – jelentette ki.

Mindenki az „ellenzéki csodaösszefogás erejéről beszél”, ami valójában abból állt, hogy a nemrég még a zsidó parlamenti képviselőket listázni akaró Jobbiktól a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióig, összeállt egy „horrorkoalíció” – fogalmazott.

Szánthó Miklós szerint ki fog alakulni egy politikai verseny. Az önkormányzati infrastruktúrát az ellenzék nyilván arra fogja felhasználni, hogy „nekifeszüljön” a 2022-es országgyűlési választásnak – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva azt mondta: ahol szoros volt az eredmény, ott felmerülhet a fideszes vezetőkben, hogy a Borkai-ügy elvihetett szavazatokat, de nem hiszi, hogy az egészet erre lehet fogni.

Szánthó Miklós szerint inkább arról van szó, hogy Magyarországon is elindult egy átrendeződés, ami Nyugat-Európában már megfigyelhető. Ennek nyomán a nagyvárosok inkább liberálisabbak, még a kistelepülések konzervatívabbak, jobboldaliak – vélekedett az Alapjogokért Központ igazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.