Alapjogokért Központ: A néppárt megegyezett az új liberális párttal Weber támogatásáról

Az Európai Néppárt megegyezett az új liberális, Újítsuk meg Európát nevű párttal, hogy támogassák Manfred Webert az Európai Bizottság (EB) elnökjelöltjeként – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 06. 19. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt megegyezett az új liberális, Újítsuk meg Európát nevű párttal, hogy támogassák Manfred Webert az Európai Bizottság (EB) elnökjelöltjeként – mondta Pócza István.

Hozzátette: ez lehet Manfred Weber utolsó szalmaszála.

Brüsszeli sajtóértesülések szerint – folytatta – a néppárti jelölt támogatásáért cserébe a francia elnök, Emmanuel Macron nevével is fémjelzett liberális párt vezetője, Guy Verhofstadt megkapja az Európai Parlament (EP) vezetését.

Pócza István szerint ezzel össze akarják ugrasztani az EP-t és az Európai Tanácsot, hiszen már egyértelmű, hogy Manfred Webert nem szeretnék vezető pozícióban látni az európai állam- és kormányfők.

Angela Merkel német kancellár is távolodik Manfred Webertől, Németország most az EB-elnöki tisztség helyette inkább az uniós bank vezető pozíciójának megszerzése koncentrál – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.