Államtitkárokat tüntetett ki a Máltai Lovagrend

A „Pro Merito Melitensi” érdemrendet elismerésül adományozták a három kormánytagnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségével való szoros együttműködésükért és a szervezetek munkájának előmozdításáért.

2021. 06. 09. 15:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A máltai szeretetszolgálat évszázadok óta segíti a rászorultakat, és Magyarországon ez találkozik a kormányzati célkitűzésekkel is – nyilatkozta lapunknak Rétvári Bence szerdán, miután átvette a Máltai Lovagrend tiszti keresztjét. – Nagyon sok „máltais program” kormányzati segítséggel valósul meg, szerte a Kárpát-medencében – tette hozzá a miniszterhelyettes.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat sok állami intézményt is átvett az utóbbi tíz évben, többet is tudnak adni, hiszen sok ezer olyan munkatárssal dolgoznak, akiknek élethivatásuk a segítségnyújtás, ehhez az állami támogatás keretet tud nyújtani

– fogalmazott az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence mellett Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség szintén kereszténydemokrata, egyházügyi államtitkárát parancsnoki kereszttel, Fülöp Attila szociális államtitkárt, ugyancsak KDNP-s politikust, pedig szintén tiszti kereszttel tüntették ki.

A Szuverén Máltai Lovagrend a „Pro Merito Melitensi” érdemrendet elismerésül adományozta a három kormánytagnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségével való szoros együttműködésükért és a szervezetek munkájának előmozdításáért.

Az elismerést a rend magyarországi nagykövete, Ugron Imre Gábor adta át. Az eseményen szintén részt vett Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is.

Az államtitkárokat méltató laudációkban elhangzott:

„A segítségnyújtás akkor lesz maradandó, akkor tudja felemelni a másikat, ha az méltóságon alapszik.”

A „máltaiak” Soltész Miklósnak megköszönték a rájuk irányított figyelmet. Rétvári Bencével kapcsolatosan pedig megjegyezték: „Nemcsak konkrét segítséget nyújtott a rászorulóknak, hanem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek alatt felhalmozott tudását és tapasztalatait is átadta a határon túl dolgozó segítő szervezetnek, hogy hatékonyabban láthassa el feladatait.” Fülöp Attiláról szólva arra is emlékeztettek, hogy a szociális terület felelőseként gyakran ellátogat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott intézményekbe is.

– A kormány szakított azzal a gyakorlattal, hogy a szociális terület csak a sajnálat kifejezéséről szóljon, ehelyett esélyekre kell építeni!

– idézte az államtitkár egy korábbi beszédét a laudáció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.