Az agrártárca egyik válasza az éghajlatváltozásra a faültetés

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Nagy István agrárminiszter Földi-Kovács Andrea vendégeként többek között a fásítási programról és az Európai Bizottság azon tervéről beszélgetett, mely szerint az agrártámogatás összege csökkenhet.

Forrás: Hír TV2019. 11. 13. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetést a műsorvezető azzal kezdte, hogy korábban az ellenzék a főváros vezetését azzal kritizálta, hogy csökken a zöldterületek mértéke. Az agrártárca vezetője a felvezetőre reagálva kifejtette, Magyarország kormánya példaértékű módon veszi a kihívásokat, megtesznek mindent a jövőért. Az agrártárca szerint erre az egyik legjobb válasz, ha minél több fát elültetnek, mint kiderült 550 hektárnyi új erdős terület jön létre az országos fásítási programban.

Európai Bizottság: 17 százalékkal csökkenhet az agrártámogatás összege

Nagy István szerint a különböző források átcsoportosításával elérhető, hogy a BREXIT után is ugyanannyi támogatást kapjanak a magyar gazdák a következő uniós költségvetésből, mint korábban. Az agrárminiszter a Magyarország élőben című műsorunkban úgy vélte, nem lehet többet kérni a gazdáktól úgy, hogy közben az Európai Unióban csökkentenék a támogatásokat.

A nagy országokat magunk mellett tudva egy olyan erős szövetséget hozzunk létre, amely megteremti annak a lehetőségét, hogy a gazdák változatlan mértékű forrásokhoz jussanak. Az pedig teljes képtelenség, hogy megfogalmazunk új társadalmi elvárásokat, új célokat, új elvárásokat és kevesebb pénzt akarunk számukra adni. Na, ez nem lehet.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.