Az embereknél hagyott pénzek zavarják Gyurcsányékat

Anarchista módszerekkel indít gyűlöletkampányt a Demokratikus Koalíció Budapesten: a Gyurcsány-párti városvezetők bejelentéséből kiderül, hogy minden eszközt bevetve, minden fórumon a kormányt fogják hibáztatni a főváros és a kerületeknek az egyébként a pandémia folytán kisebb büdzséje miatt. Mindezt az önkormányzati infrastruktúrával kívánják megvalósítani, természetesen a „kivéreztetett” önkormányzatok pénzéből.

2021. 01. 17. 13:10
null
Gy. Németh Erzsébet az egyik új főpolgármester-helyettes. Nem kell a háta mögé néznie Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet, Karácsony DK-s helyettese és más Gyurcsány-párti polgármesterek a kormányt hibáztatják azért, mert a járvány során a magyar embereknél és vállalkozóknál hagyták a pénzt, ezzel is segítve a válsághelyzetben való boldogulásukat. A vasárnapi online sajtótájékoztatón a Gyurcsány-párti főpolgármester-helyettes példaként említette az iparűzési adó felének a kis- és magánvállalkozásoknál hagyását, vagy a járványhelyzetben a zsúfolt közösségi közlekedést elkerülők parkolási díjának az elengedését. Gy. Németh és baloldali városvezető társai – László Imre, a XI., Niedermüller Péter, a VII., Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere, valamint az Óbudát vezető Kiss László és a Rákospalota élén álló Cserdiné Németh Angéla – közölték:

minden lehetséges kommunikációs felületükön azt fogják hangoztatni, hogy a baloldali kerületek pénzügyi hiányáért a kormány a hibás. Vagyis önkormányzati pénzből működtetett helyi lapban, szórólapokon támadják a kabinetet, ahogy közintézményekre kitűzött molinókon is. Ebből az akcióból is látható, hogy a Demokratikus Koalíció nem a járványkezeléssel foglalkozik, nem a városvezetési teendőket helyezi előtérbe, hanem már a 2022-es országgyűlési kampányt indították el az önkormányzati infrastruktúrát felhasználva. Óbuda például már médiacéget is váltott, és megkezdte új kiadványa felületén a kormánygyalázó tartalmak gyártását, mindezt a III. kerületi polgárok pénzéből.

Érdemes megjegyezni, hogy

míg a baloldal az önkormányzatok kivéreztetéséről beszél, a fővárosi önkormányzat mégis súlyos tízmilliókat költött a főpolgármesteri kabinet tagjainak pulykapénzére, amiről még a balliberális Népszava és a Telex is beszámolt.

További példaként említhető Niedermüller Péter újabb pénzszivattyúzó akciója, ugyanis újabb megbízást adott az ügyvédi tevékenységtől eltiltott, adócsalás miatt korábban elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának, ráadásul az eddiginél magasabb keretösszegért, ötvenmillió forintért.

A fentiekkel kapcsolatban elküldtük kérdéseinket a Demokratikus Koalíció sajtóirodájának, amennyiben magyarázatot adnak a furcsa kettősségre, közölni fogjuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.