Bizonyítottuk a nemzetállami út életképességét, mintát adva másoknak is

Az ország és a családok gazdasági megerősödésének és a diplomá­ciai elismertségünk növekedésének az éve volt az idei. Mindezzel összefüggésben az eredményeink ellensúlyozására indított baloldali, globalista támadások mostanra állandósultak. A tények azonban azt mutatják: egyre inkább mintául szolgálunk a világpolitikában, mert demonstráljuk, hogy a nemzetállami út életképes, más módon egy ország prosperálása nem képzelhető el. Emiatt ellenfeleink különösebben már nem is leplezik, hogy minden eszközt bevetnek ellenünk külföldön és idehaza egyaránt. Az az előrelépés, hogy már erős szövetsége­seink vannak a világpolitikában is, amit a miniszterelnök washingtoni és olaszországi fogadtatása, a közép-európai országok együttműködésének elmélyülése szemléltet. Az Európai Bizottság új, elődjénél összehasonlíthatatlanul pozitívabb hozzáállású elnökének megválasztását is elő tudtuk segíteni.

2019. 12. 31. 6:25
U.S. President Trump meets with Hungary's Prime Minister Orban at the White House in Washington
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke úgy nyilatkozott: Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében, egész Európában tisztelik Fotó: Carlos Barria Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 1.: Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében emlékeztet, mondhatunk nemet mindarra, ami mérgezi hétköznapi életünket: az elaljasult közbeszédre és embertársainkat identitásukban, vallásukban és méltóságukban sértő cselekedetekre.

Január 3.: Az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést hívat össze a túlóratörvény és a decemberi MTVA-székházban történt botrányokozásuk miatt, ám a T. Ház határozatképtelen a kormánypártok előre bejelentett távolmaradása miatt. Az ellenzékiek egy része a Parlament lépcsőjén, úgymond, ellenállási esküt tesz, hogy közösen lépnek fel.

Február 10.: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében hétpontos családvédelmi akciótervet hirdet meg. Minden negyven év alatti nő, aki első házasságát köti, tízmillió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. Minden gyerek érkezésekor három évre felfüggesztik a kölcsön törlesztését, a harmadik esetén a kölcsön hátralévő részét elengedik. A csok kedvezményes hitelét kibővítik, így használt lakások vásárlására is fel lehet használni. Azok a nők továbbá, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól. Családi, legalább hétszemélyes autókhoz két és fél millió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam. Egy másik vállalás: három év alatt 21 ezer új bölcsődei férőhelyet létesít a kabinet. A hetedik pont: bevezetik a nagyszülői gyedet.

Február 18.: A parlament tavaszi ülés­szakának nyitányán az ellenzék azzal tüntet, hogy amint egy frakciójuk szónoka megkapja a szót, nem szólal meg, hanem az összes képviselőjük kivonul az ülésteremből. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmaz: ma megismerhettünk mindent, amit az ellenzék képvisel. Arról is beszél: az a koalíció, ami formálódik a Jobbik és a baloldal között, nemcsak abszurd, de azt a veszélyt is magában hordozza, amit a magyar történelemben sajnálatosan már átéltünk.

Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes MSZP-s parlamenti képviselők a mentelmi bizottság előtt tiltakoznak, amiért a decemberi parlamenti botrányokozásuk miatt a házelnök által kirótt pénzbüntetést jóváhagyták. A maguk elé tartott papírlapokra azonban súlyos helyesírási hibával írják fel a szöveget: „A képviselőkbe folytani a szót illendő?”

Az ellenzék a helyesírással sem tudott megbirkózni
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Március 4.: Az ellenzék újfent otthagyja a parlamenti plenáris ülést és a nyugdíjfolyósító igazgatóság épületéhez vonul tiltakozni, amiért szerintük az ottani munkavállalók napi kilenc órát kénytelenek dolgozni. Közben lefújják festékszórókkal a kormányzati tájékoztató plakátokat, jelentékeny kárt okozva a busz- és villamosmegállókban.

Március 15.: – Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy hulljon le a ­szemükről a hályog, hogy lássák és értsék: keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Euró­pát és Euró­pa nem lesz többé az euró­paiaké –mondja Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében a Múzeumkertben.

Március 20.: A Fidesz egyoldalúan felfüggeszti jogainak gyakorlását az Euró­pai Néppártban (EPP), ameddig az EPP által felkért háromtagú bizottság el nem készíti a jelentését a magyarországi jogállamiság helyzetéről. Orbán Viktor aláírt kilépési nyilatkozattal érkezett Brüsszelbe, amit benyújtott volna, ha a Fidesznek elfogadhatatlan döntés születik.

Április 25.: Bangóné Borbély ­Ildikó az ATV stúdiójában azt válaszolja arra a riporteri kérdésre, vajon miért emelkedik a Fidesz támogatottsága, ha ellopja az uniós pénzeket: azért mert sok a patkány Magyarországon. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, a párt kampányfőnöke ezt megfejelve kijelenti: patkánykormányzás van Magyarországon.

Május 1.: Minden korábbinál langyosabb az érdeklődés a városligeti szo­cialista majális iránt, így csak alig észrevehető pódiumot állítanak színpad helyett. Néhány tucatnyian hallgatják Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezetőt és Zugló polgármesterét, Karácsony Gergelyt. A Demokratikus Koalíció rendezvénye, Dobrev Klára fellépése lényegesen nagyobb közönséget vonz.

Május 2.: Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor budapesti sajtótájékoztatójukon egyetértenek az erős nemzetállamok fontosságában, a keresztény értékeken alapuló európai kultúra elsőbbségében és a határvédelemben.

Május 13.: Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke munkalátogatáson fogadja Orbán Viktor magyar kormányfőt a washingtoni Fehér Házban. Trump elmondja: vendége jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében, a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik. Méltatja az erőfeszítéseket, amelyeket a magyar kormány az illegális migráció ellen tesz.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke úgy nyilatkozott: Orbán Viktor jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében, egész Európában tisztelik
Fotó: Reuters

Május 26.: Európai parlamenti választásokat tartanak, amelyet a Fidesz–KDNP a korábbi országos megméretésekhez hasonló fölénnyel nyer meg 52,14 százalékkal, így 13 képviselőt küldhet az EP-be.

Május 29.: A norvég Viking Sigyn szállodahajó az esti órákban valósággal letarolja a Margit hídnál a Hableány sétahajót, huszonhat dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet halálát okozva. A hajó ukrán kapitánya ellen vádat emelnek, jelenleg őrizetben van.

Május 31.: A kormány által elfogadott gazdaságvédelmi akciótervről a miniszterelnök elmondja: az első helyen a magyar kis- és közepes vállalkozásokat kell támogatnunk, ezért adócsökkentéssel, fejlesztési adókedvezménnyel, garanciaalapok tőkeemelésével segítik őket. Varga Mihály pénzügyminiszter december 13-án bejelenti: a gazdasági szereplőket 2020. február–márciusától az új gazdaságvédelmi akciótervvel segítik. Ez további adócsökkentést és adóadminisztráció-mérséklést jelent.

Június 4.: A nemzeti összetartozás napján Orbán Viktor a Rákóczi Szövetség táborában Sátoraljaújhelyen arról beszél: kilencvenkilenc évvel Trianon után mi, magyarok bátran kihúzhatjuk magunkat: megmaradtunk! Itt vagyunk Európa közepén a szétszakítottság, a háborúk és a diktatúrák ellenére is.

Június 26.: Karácsony Gergely, az alig mérhető támogatottságú Párbeszéd társelnöke, az MSZP–Párbeszéd hivatalos jelöltje bejelenti: megnyerte az ellenzéki főpolgármester-jelölt előválasztást az őszi önkormányzati voksolás előtt.

Július 1.: Hatályba lép a családvédelmi akcióterv első négy pontja. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról számol be, hogy már az első nap sokan keresték fel a hivatalokat a támogatások igénybevételéhez, és már meg is köttettek az első babaváró támogatásokról a szerződések. Az év végi adatok szerint közel százezren igényelték az akcióterv elemeit.

A gyermekvállalás olyan ösztönzőket kapott, amelyek egyedülállók a nemzetközi porondon
Fotó: Mirkó István

Július 3.: Járóka Líviát, a Fidesz és Dobrev Klárát, a DK európai parlamenti képviselőjét az EP alelnökévé választják Strasbourgban. Járóka gratulál Gyurcsánynénak, akit megszavazott, Dobrev nem viszonozza a gratulációt és elbüszkélkedik: ő nem szavazta meg képviselőtársnőjét.

Július 16.: Ursula von der Leyent az Európai Parlament titkos szavazással, 383 vokssal megválasztja az Európai Bizottság elnökének. Hatalmas diplomáciai siker, hogy a Fidesz–KDNP szavazatai nélkül nem lehetett volna elnök az a német politikusnő, akit többek között Magyarország jelölt a tisztségre.

Július 25.: Az Európai Bizottság a luxembourgi Európai Bírósághoz fordul a Stop, Soros! törvénycsomag miatt, ezzel a harmadik szakaszba léptetve a 2018 júliusban megindított kötelezettségszegési eljárást.

Július 27.: A tusnádfürdői nyári szabadegyetemen Orbán Viktor úgy értékel: ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a képességeknek, amelyekkel meg tudja védeni magát, biztató pályán van, további fejlődését pedig nem belülről, hanem kívülről fenyegeti veszély.

Július 30.: A Szegedi Ítélőtábla – a Csongrád Megyei Főügyészség indítványának helyt adva – a Czeglédy Csaba DK-s és szocialista kötődésű, egyszer már elítélt ügyvéd-politikus elleni büntetőeljárás folytatásáról dönt. Az ügyvéd elleni büntetőeljárást május 9-én szüntették meg, mivel a DK európai parlamenti képviselőjelöltjeként mentelmi jog illette meg. Az általa vezetett Human Operator Zrt. ügyében még februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 személlyel szemben.

Augusztus 1.: Orbán Viktor tárgyal Ursula von der Leyennel Brüsszelben. A kormányfő a megbeszélések után megerősíti: jó döntés volt a német politikus támogatása.

Szeptember 7.: Kötcsén 19. alkalommal rendezik meg a Polgári Pikniket, amelyen a miniszterelnök meghirdeti az okos nemzetépítés stratégiáját.

Szeptember 16.: A hazánk ellen indított hetes cikkelyes eljárás részeként Brüsszelben zárt ajtók mögötti meghallgatást tartanak. Varga Judit igazságügy-miniszter vesz részt az ülésen, aki a bevándorláspárti bosszúhadjárat részeként jellemzi az eseményt. Mint mondja, a hazug vádakat ismételték meg újból, amiket tételesen, egzakt módon cáfolt.

Szeptember 21.: A magyar miniszterelnök beszéde vastapsot kap a Giorgia Meloni elnökölte Olasz Testvérek népes rendezvényén Rómában.

Szeptember 22.: Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt Budapest mindenkié című programjának bemutatóját tartják – többedszerre. A szöveg jelentős részben a kormányzati korrupció vélelmezéséről szól, semmilyen fejlesztést nem tartalmaz.

Szeptember 26.: Trócsányi László ­uniós biztos jelöltnél az EP jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapít meg, holott a nevét is viselő ügyvédi irodával már semmilyen kapcsolata nincs. A jogászprofesszornak szót sem adnak a jelentős részben jogi végzettség nélküli testületi tagok.

Szeptember 26.: Nyilvánosságra kerül egy hangfelvétel, amelyen Karácsony Gergely a zuglói szocialisták korrup­ciós ügyeiről beszél. Azt mondja: őt elásnák a családját többször is megfenyegető, a kerületet szétlopó MSZP-sek, ha visszamenne.

Szeptember 27.: Kitoloncolják az országból Ahmed Hamedet, a 2015-ös röszkei határbetörési kísérlet hangadóját, akit terrorcselekményért ítéltek el. Már január­ban szabadulhatott volna, ám egyetlen ország sem akarta befogadni. Végül Ciprus, ahol lakhelye is van, megengedte a beutazását.

Szeptember 28.: Wittinghoff Tamás volt SZDSZ-es budaörsi polgármesterről kerül napvilágra egy olyan, titokban felvett videó, amelyen egy prostituált szolgáltatásait veszi igénybe, majd még számlát is akar kérni.

Október 4.: A nyilvánosság elé tárnak egy videót, amelyen a kispesti MSZP egyik önkormányzati képviselője, ­Lackner Csaba hosszan beszél egy szál alsónadrágban, fehér port szortírozva a szo­cialisták korrupciós szoká­sairól. Így többek között arról, hogy a bevett gyakorlat szerint, aki képviselőként nem tudja megkeresni az évi százmil­liót, az hülye, majd evidenciaként emlegeti, hogy Gajda Péter polgármesternek visszaosztanak pénzeket, s a kerületi vagyonkezelő vezetőjét, Kránitz Krisztiánt iménti okokból csak Mr. Negyven Százalékként emlegetik. A polgármester és más MSZP-s politikusok alaptalannak minősítik Lackner vallomását, és sokáig fel sem akarják ismerni, ám kiderül: a videón mondottak bekövetkeznek, így Kránitz fizetésének duplájára emelése is.

Október 5.: Borkai Zsoltról, Győr fideszes polgármesteréről nyilvánosságra hoz kompromittáló fotókat és ­videót az Ördög ügyvédje nevű blog, amelyeken szexuális aktus közben látható. A volt olimpiai bajnok tornász csakhamar elismeri, hogy ő látható a felvételeken, nem mond le posztjáról és a jelöltségről, de elnézést kér a választóktól és családjától. Borkait mindezek ellenére ismét megválasztják polgármesternek, ám később az önkormányzat alakuló ülésén lemond tisztségéről. Közben fokozatosan arra derül fény, hogy a hatóságok gyanúja szerint Borkait DK-s riválisa, Glázer Tímea bátyjának volt csapattársa, Póczik József zsarolhatta meg a videóval, amire egy hangfelvétel is egyértelműen utal. Figyelemre méltó, hogy a volt győri futballista, szintén volt Gyurcsány-párti képviselőjelölt élettársának a fia szervezhette a jachtra az örömlányokat a partihoz. Az ügyészség nyomoz az ügyben. Több jel mutat arra, hogy az Ördög ügyvédje bloghoz a DK-hoz kötődő, milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csabának köze van.

Október 13.: Önkormányzati választást rendeznek, amelyen országosan több mint ötvenszázalékos eredménnyel a Fidesz–KDNP győz, ám érzékeny veszteségek érik, mivel Budapesten és tíz megyei jogú városban vereséget szenved. Az összes megyei közgyűlésben viszont – a közgyűlési helyek 60,04 százalékával, az öt évvel ezelőtti 58,44-hez képest – többséget szerez.

Október 16.: Karácsony Gergely három nappal főpolgármesterré választása után már jelzi, hogy Dörner György nem nyerheti el ismét az Újszínház igazgatói posztját. Bán Teodórának, a Szabad Tér Színház közmegbecsülésnek örvendő, 17 éve kinevezett igazgatójának év végén lejáró megbízatása miatt benyújtott új pályázatát érvénytelenítik. Ugyanígy, indokolás nélkül vált le több igazgatót fővárosi cégek éléről, ezzel anullálva ígéreteit, amelyek féléves türelmi időre és a szakmaiság szempontjainak érvényesítésére vonatkoztak.

Október 21.: Hadházy Ákos független képviselő, volt LMP társelnök a T. Házban előbb feliratozott, becsmérlő papírlapoknak a beszédet mondó miniszterelnök elé tartásával próbálja megzavarni az ülést, majd miután vissza kell térnie a helyére, trágár, Lónak a f…szát! szövegű papírlapot emel a magasba.

Október 23.: A kormányfő a Zeneakadémián tartott díszünnepségen arról beszél: 1956. október 23-án a magyar nemzet ősi jussát követelte vissza, szabadon akart dönteni arról, miként éljen. És mi akkor is magyar, vagyis euró­pai életformát akartunk magunknak.

Október 31.: Kövér László, az Ország­gyűlés elnöke az 1918–19-es vörösterror áldozatainak emléket állító Nemzeti vértanúk emlékművének újraavatásán kijelenti: Magyarország véglegesen csak akkor nyerhet, ha a velünk szemben állók megtapasztalják, hogy a külföldről pénzelt istentelenséggel, hazaárulással és nemzettagadással Magyarországon soha többé nem lehet többséget szerezni.

November 4.: Kiderül, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András, majd EP-képviselője, Cseh Katalin a romániai elnökválasztáson beszállt a kampányba a magyar elnökjelölt, az RMDSZ-es Kelemen Hunor ellenfelét, a román liberális jelöltet támogatva. A másik EP-képviselő, Donáth Anna a Felvidéken szintén a magyar párt politikai ellenfele, a Progresszív Szlovákia rendezvényén vesz részt, hangoztatva, hogy minden felvidéki magyar büszke szlovák is lehet. Donáth később elnézést kér.

November 5.: A magyar gazdaság igen jó irányba halad, ezt támasztja alá, hogy már négy és fél milliónyian dolgoznak Magyarországon, a foglalkoztatási ráta meghaladta a hetven százalékot, a munkanélküliségi ráta pedig 3,3 százalék alá süllyedt – mondja Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

November 5.: A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén az eddiginél több főpolgármester-helyettest szavaznak meg, és jelentős fizetésemelésekben részesítik az új tisztségviselőket. Nem esik szó programjuk azon pontjainak teljesítéséről, amelyekkel megnyerték a választást. Így nem kerül terítékre a húszezer forintos fűtési hozzájárulás és a 14 év alattiak ingyenes tömegközlekedése sem. A nemzetközi díjakat nyerő épületterveket felvonultató Liget-projektet leállítják, nem emelhetők új épületek a Városligetben. Ugyanilyen ígéretnegligálás, hogy a dél-budai szuperkórházat nem támogatják, holott Karácsony az egészségügy fejlesztésével kampányolt, olyannyira, hogy programjának egyik fejezetcíme: Stadion helyett kórház.

November 13.: Megkezdődik a Fővárosi Törvényszéken Hasszán Farhud pere, aki a vád szerint az Iszlám Állam kivégzőosztagának parancsnokaként lefejezésekben vett részt 2015-ben Szí­riában. A 16-i tárgyalási napon lelepleződik: bár analfabétának mondja magát, Facebook-oldalt működtet.

November 18.: Várhelyi Olivér európai uniós biztosjelölt megkapja az illetékes szakbizottság jóváhagyását. Nemzetbiztonsági információk szerint Soros György személyesen lépett fel, hogy hazánk ne kapjon bővítési biztosi posztot és Várhelyit ne javasolják EU-biztosnak.

November 19.: Kirobban Gothár Péter zaklatási botránya, a Katona József Színház közösségi oldalára kirakja, hogy a rendezőt elbocsátották és kitiltották. A közfelháborodás ellenére a színház vezetése a további tájékoztatástól elzárkózik. A kormány színházi törvénytervezetére felzúdulás, a december 9-i tüntetés a liberális színházi emberek reakciója, holott az pusztán három különböző finanszírozási modellt kínál a teátrumoknak.

November 20.: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólalása után beül a miniszterelnök székébe, és a levezető elnök felszólítására sem hagyja ott.

November 27.: Az Európai Parlament megszavazza az Ursula von der Leyen elnök vezette új Európai Bizottságot – a magyar jelölttel együtt. A Fidesz–­KDNP-n kívül a DK és az MSZP képviselői is igennel voksolnak. A momentumos Cseh Katalin és Donáth Anna tartózkodik, ezzel szembemennek a liberális frakcióval.

December 10.: Elfogadják a törvénymódosítást, amely révén szigorúbban szankcionálhatók a botrányosan viselkedő képviselők.

December 13.: Három vádlottra másodfokon, jogerősen több év letöltendő börtönbüntetést szabnak ki a bíróságon a vörösiszapperben a 2010. őszi ajkai, tíz halálos áldozatot követelő katasztrófa ügyében.

A szegedi törvényszék bizonyítottság hiányában másodfokon felmenti a Szeviép-ügy mindhárom vádlottját. Kiderül, hogy a bírói tanács egyes tagjai a céget hatalmas megbízásokkal ellátó baloldali önkormányzat döntéseinek kedvezményezettjei voltak. Hollik István kormányszóvivő a Hír TV-ben úgy nyilatkozik: egyértelmű az összeférhetetlenség, sőt ennél durvább, akár büntetőjogi következményekkel járó cselekmények is történtek. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 17-én vizsgálatot rendel el.

December 15.: Győrben egy apa megöli két gyermekét, akiket először vittek hozzá láthatásra, amióta kiengedték a börtönből, ahová azért került, mert kalapáccsal akarta szétverni az anya fejét. Felmerül a bírósági felelősség, mivel a szombathelyi törvényszék úgy engedte feltételesen szabadlábra az illetőt, hogy a büntetés-végrehajtási intézet és az ügyészség ellenezte. Ugyanaz a bíróság döntött, amely tavaly ­Marian Cozma egyik gyilkosát is feltételesen szabadlábra helyezte, akit prostitúció­ra kényszerítés miatt november 15-én letartóztattak. Hollik István kormányszóvivő szerint az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia a történteket.

December 19.: A DK szóvivőjéről, ­Gréczy Zsoltról pornográf és exhibi­cionista képek kerülnek nyilvánosságra, amiket a közzétevő szerint neki küldözgetett az országgyűlési képviselő. A politikus előbb a Fideszre akarja kenni a történteket, majd mégis lemond parlamenti mandátumáról.

December 22.: A magyar határon kétszáz százalékkal növekedett a migrációs nyomás – tájékoztat Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Arról számol be: két nappal azelőtt 235 határsértőt fogtak el a magyar határokon, ennyien 2015 óta nem próbálkoztak illegálisan az országba jutni.

December 23.: A Pénzügyminisztérium makrogazdasági és költségvetési prognózisa szerint az ezévre kitűzött 1,8 százalékos államháztartási hiánycél tartható, a jövő évi költségvetés pedig egyszázalékos deficittel számol. Az átlagkeresetek idén 10,8 százalékkal, 2020-ban 9,3 százalékkal emelkedhetnek.

December 25.: Varga Mihály pénzügyminiszter bejelenti: a kormány gyorsítaná az államadósság csökkentésének ütemét és a GDP 60 százaléka alá akarja mérsékelni. Emlékeztet, hogy miközben Európa gazdasági teljesítménye csökkent, a magyar növekedés az év első kilenc hónapjában öt százalék felett volt, és az év egészében eléri a 4,8 százalékot.

December 28.: A folyamatosan magas színvonalon teljesítő magyar munkaerőnek, Európa legalacsonyabb adóinak és az új támogatási rendszernek köszönhetően minden idők legtöbb beruházása érkezett idén Magyarországra – mondja Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter azt is közli: hazánk egyértelműen az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.