Cél a magyar polgári hírszerzés megerősítése + videó

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az ehhez szükséges fejlesztések részben már folyamatban vannak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 03. 13:02
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. szeptember 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Marso Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 30-án. Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar tulajdonban lévõ cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cél az, hogy – a magyar beruházásösztönzéssel foglalkozó ügynökséghez hasonlóan, amely már az első számú és a legeredményesebb Közép-Európában – a magyar polgári hírszerzés is a legerősebb legyen a térségben – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának az Információs Hivatalnál tartott kihelyezett, zárt ülése követően.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az ehhez szükséges fejlesztések részben már folyamatban vannak, részben pedig hamarosan megszületnek a róluk szóló döntések.

A miniszter kiemelte: a koronavírus-járvány felgyorsította a globális változásokat, így új világrend jött létre, amely az államok, nemzetek és kormányok újabb típusú versenyét hozta el, nem elsősorban a politika, hanem sokkal inkább a gazdaság területén. Mivel a világgazdaság is alapvetően átalakul, rendkívül éles verseny indult el a beruházásokért. Ezen beruházások esetében minden eszközt fel kell használni arra, hogy megvédjük a magyar érdekeket, a magyar gazdaságot, megteremtsük a magyar gazdaság újbóli, nagymértékű növekedését és megvédjük a magyar emberek munkahelyeit – szögezte le, hangsúlyozva, hogy

a magyar külgazdasági erőfeszítésekben nagy segítséget jelent, hogy nagy, integrált, egységes külügyi irányítás működik, amelyhez a polgári hírszerzés is tartozik.

A külgazdasági és külügyminiszter tavaly december 9-én az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága előtti éves meghallgatásán a felügyelete alá tartozó Információs Hivatal kapcsán beszámolt az ottani eszközbeszerzésekről és arról, hogy két központot is létrehoztak. Szijjártó Péter akkor azt javasolta, hogy a testület a krízisközpontban tartson kihelyezett ülést, ahol a tervezett modernizációs folyamat részleteiről is tájékoztatást ad.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.