Dupla pofonba szaladtak bele Gyurcsányék

Mindenkinek, ami jár.

2021. 05. 16. 8:45
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mindenkinek, ami jár.

Felhévizy Félix csodás muskátlikat ültetett az erkélyére, és a megmetszett leanderei is szépen fejlődésnek indultak a tavaszi napsütésben. Azonban a szép növények között egyre hangsúlyosabban látszódott az erkély lepattogzott korlátja. Ezért úgy döntött, nem hagyja annyiban, hogy az a fránya korlát ilyen csúnyán virítson a pompás virágok között, így ecsetet ragadott és elkezdte lefesteni egyenként a megkopott elemeket.

Festés közben a hírlapíró igyekezett átgondolni a hét eseményeit, és arra a következtetésre jutott, hogy bizony a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal nagyon rossz hetet tudhat maga mögött. Gyakorlatilag két méretes pofonba is beleszaladtak.

Az első, jókora taslit Karácsony Gergely szolgáltatta. Előbb a minősíthetetlen The Economist-interjúval, ahol a miniszterelnököt sértegette, majd jött a nyelvtudása, illetve pontosabban a nyelv nem tudása körüli botrány. Kiderült ugyanis, hogy Karácsony nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Ez azért érdekes – túl azon, hogy egy nagyváros, jelesül a főváros első emberétől elvárható, hogy beszéljen legalább angolul –, mert egyes vélekedések szerint Gyurcsány forgatókönyvében Budapest főpolgármestere lehet majd a befutó a miniszterelnök-jelölti baloldali előválasztáson. Azonban komoly veszélyt jelent Karácsony Gergely esélyeire, hogy a magyarok elsöprő többsége (83 százalék) szerint Magyarország mindenkori kormányfőjének kell tudnia angolul – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából. Ezzel a botránnyal minden kétséget kizáróan Gyurcsány tuti befutója nagyon rossz startpozícióba került. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy egyelőre hivatalosan nem jelentették még be, mint induló jelöltet.

A második pofont pedig a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szolgáltatták Gyurcsányéknak. A kormánypártisággal még csak véletlenül sem vádolható Medián publikálta a méréseinek az eredményét. Amely szerint komoly törésvonalak alakultak ki a városi és a vidéki szavazók preferenciái között, máshogy szavaznak az idősek és a fiatalok is, de egy biztos: a Fideszre nyit az ország – derül ki az adatokból. Azaz, ha most vasárnap lennének a választások a Fidesz–KDNP ismét győzelmet aratna.

Ez a két méretes pofon jutott a héten a baloldalnak. Legnagyobb favoritjuk, Karácsony Gergely már az indulás előtt súlyos botrányba keveredett, és ráadásként a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok is aggodalomra adhatnak okot a Gyurcsány vezetett baloldali összefogás háza táján.

– Nem dőlhetünk azért hátra, mert Gyurcsánytól minden kitelik, de azért úgy tűnik, szép lassan a helyükre kerülnek a dolgok. Mindenki megkapja, ami neki jár – gondolta elégedetten Felhévizy, majd ismét ecsetet ragadott, és folytatta az erkély korlátjának a festését.

(Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke – Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.