Ferencvárosban lassan az alpolgármester feladata lesz a mosdó takarítása

Nem sikerült takarítócéggel szerződnie Baranyi Krisztinának a ferencvárosi önkormányzat épületére – állítja a helyi Fidesz. A baloldali polgármester büszke költségcsökkentő megoldásaira, ám arra senki sem számított, hogy a közszolgálati dolgozóknak kell majd a hivatal folyosóját felmosni. Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta: a felduzzasztott polgármesteri klientúra nem tudja pótolni az önkormányzattól tömegesen távozott szakmai dolgozókat.

2021. 01. 27. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelen pillanatban nincs szerződése az önkormányzatnak takarítócéggel, ami azt vonja maga után, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak kell kivinni a szemetet vagy takarítani a mellékhelyiségeket és az irodákat – mondta el lapunknak Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP képviselőcsoport vezetője. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy járványhelyzetben különösen veszélyes, ha nincsen professzionális takarítócsoport az önkormányzat épületének tisztán tartására.

– Ügyfélfogadást tartaniuk kell, ezért alapos fertőtlenítő takarítást rendszeresen végezniük kellene, de igazából az sem világos, hogy honnan szerzik be a takarítószereket, nem gondolnám a közszolgálati dolgozók hipóval a táskájukban járnak dolgozni, ugyanis a takarítási feladatok eddig nem tartoztak a munkakörükbe.

Felmerül a kérdés – amennyiben gyorsan nem születik erre megoldás –, az alpolgármesterek és irodavezetők fogják a takarítási beosztást megcsinálni, adott esetben azt látjuk majd ügyfélfogadási időben, hogy a vezetők mossák fel a folyosót vagy súrolják a mellékhelyiséget? – tette fel a kérdést Gyurákovics Andrea. Megjegyezte: kíváncsi rá, vajon a polgármester melyik helyiséget fogja takarítani? Baranyi Krisztina hanyagsága nemcsak járványügyi kockázatokat rejt, ugyanis úgy tudják, hogy újabb hatósági vizsgálatok várhatók.

– Korlátozva vannak a képviselői jogaink, ezáltal nem látunk rá a szerződésekre és arra sem, hogy mi folyik az önkormányzatban. A hivatalos iratokról le vagyunk tiltva, ha valamit meg szeretnénk tudni, közérdekű adatigénylést kell a képviselőknek benyújtania az önkormányzatokhoz. Mindezt a „tisztakéz” Baranyi Krisztina által irányított Polgármesteri Hivatalban. Úgy tudjuk, hogy ismételten vizsgálódik a Közbeszerzési Hatóság, megint elronthattak egy közbeszerzési pályázatot. Olyan szinten alkalmatlanok feladatok elvégzésére, és ez a közelmúltban csak rosszabb lett – jelentette ki a helyi Fidesz frakcióvezetője, aki azt is megemlítette, hogy

sorra álltak fel szakmai feladatokat ellátó munkatársak, ellenben a polgármesteri és jegyző kabinet pedig fel lett duzzasztva pártkatonákkal és kutyapártos aktivistákkal.

 

– Ők szakmai munkát nem végeznek, a jegyző egy őszi testületi ülésen megjegyezte, hogy lassan elfogynak az önkormányzatnál az érdemi munkát végző dolgozók. Ennek itt az eredménye, Baranyi kifizeti a polgármesteri kabinetben dolgozó politikai aktivistákat, de ők egy közbeszerzési pályázatot nem tudnak megírni. Baranyi azzal dicsekszik, hogy olcsóbban végeztet el munkákat, mint a korábbi vezetés. Holott az olcsóság annyit takar, hogy korábban a Polgármesteri Hivatal 0–24-es őrzés alatt állt, most pedig hétvégén és hétköznap éjszaka senki sincs a portán. A szolgáltatás visszanyesésével lett „olcsóbb” – sorolta az anomáliákat Gyurákovics Andrea.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.