Igazi családi biznisz lehet az egri médiacégből

Az Egerhírek.hu értesülései szerint az Eger Média új ügyvezetője, Scrob Andrea párja és édesapja is a balliberális vezetésű hevesi megyeszékhelyen kaphatott állást, illetve fontos pozíciót. A hírportál megírta azt is: a cégvezető meglehetősen sok közpénzbe kerülhet a városnak, Scrob Andrea ugyanis a reklámbevételek egy jelentős részét is megkaphatja. Az egri Fidesz–KDNP szerint, ha hírek igazak, akkor annak személyi következményekkel kell járnia.

2020. 09. 15. 6:18
null
20200130 Eger fotó: Huszár Márk Martin HM - Heves Megyei Hírlap Két világkupa támogatásáról döntött az egri közgyűlés. képen: Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) Eger Megyei Jogú Város polgármestere Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vállalhatatlan, ami a balliberális vezetésű egri városházán folyik, az újabb botrányos történetek is azt bizonyítják, hogy pénz van az önkormányzatnál, csak nem arra költik, amire kellene – így reagált Oroján Sándor egri Fidesz–KDNP-s frakcióvezető az Egerhírek.hu hírportálon megjelent cikkre. Az internetes oldalon a helyi médiacégről írnak, többek között arról, hogy a Média Eger új ügyvezetője, Scrob Andrea sokba kerül a városnak. Rámutattak arra, hogy a cégvezető pontos fizetését nem tudják, de a Média Egertől kiszivárgott információk alapján azt írták:

Scrob Andrea a bére mellett felmarkolhatja a céghez befolyó összes reklámbevétel húsz százalékát is.

Kitértek arra is, hogy Scrob Andrea – belső informá­ciók szerint – Egerbe érkezésekor még a Servita udvarházban kaphatott lakhatásra egy apartmant az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (Evat) Zrt.-től, most pedig már átköltözött a kizárólag az ő igényei alapján felújított, szintén evatos lakásba. Az Egerhírek.hu szerint kérdéses, fizet-e Scrob Andrea a lakás használatáért, és ha igen, akkor mennyit.

Az internetes hírportál arról is írt, hogy új operatőrrel bővült a Média Eger csapata: a szakember nem más, mint Scrob Andrea párja, Halász László. Az Egerhírek.hu emellett evatos forrásaira hivatkozva megírta azt is, hogy Scrob Andrea apját, Elekes Gábort bízták meg a vagyonkezelő cégen belül a Média Eger „felügyeletével”. – Hivatalosan Elekes Gábor tanácsadóként kapja a fizetését az Evattól, de a Média Egernél biztosítottak neki irodát – tették hozzá.

A cikkben felidézték: az önkormányzati választások óta számtalan példa volt arra, hogy az új városvezetés szakértelem híján Budapestről importál haverokat a legkülönbözőbb pozíciókba.

– A koronavírus miatti veszélyhelyzetet kihasználva, Mirkóczki Ádám polgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül, önállóan döntött az önkormányzati cégvezetők kinevezéséről. Az Evat Zrt. élére az egykori Hajdú-Bétes Koltai Zsolt került, de az egri vagyongazdálkodást felügyeli többek közt Hamza István, aki egy listán indult Mirkóczki Ádámékkal, vagy a DK-s Hegedűs János, aki Gyurcsány Ferenc pártjának a listavezetője volt a megyei önkormányzati választáson – hangsúlyozták.

Oroján Sándor szerint a mostani híreknél is probléma, hogy

nincs információáramlás, a városháza titkolózik, és nem ad tájékoztatást olyan kérdésekről, amelyek az egrieket foglalkoztatják.

– Jó lenne, ha minél hamarabb kiderülne, hogy amit az Egerhírek.hu megírt, az igaz vagy sem. Amennyiben igen, annak személyi következményekkel kell járnia – emelte ki Oroján Sándor, akit ugyanakkor nem lepnek meg a helyi hírportál informá­ciói, mert szavai szerint az egri városházán is divat az, ami a fővárosi önkormányzatnál, ahol Karácsony Gergely főpolgármesternek 44 tanácsadója van. – Úgy tűnik, hogy a városházát és az önkormányzati cégeket egyfajta kifizetőhelyként próbálják használni egyesek – fogalmazott a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.