Karácsony kampányra használja a városházi infrastruktúrát

A főpolgármester összemossa a városházi ügyeket a pártpolitikai tevékenységével. Egyszerűen értelmezhetetlen, hogy a miniszterelnök-jelöltek által közösen jegyzett levélről szóló közleményt miért a városházi sajtóiroda küldte ki a szerkesztőségeknek. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Nemzetnek elmondta: mindez jól mutatja, hogy főpolgármester a választási kampánynak alárendeli Budapestet és már a látszatra sem figyelnek.

2021. 06. 22. 17:45
KARÁCSONY Gergely; GYURCSÁNY Ferenc; MAGYAR György
Budapest, 2019. oktber 12. Karcsony Gergely fpolgrmester-jellt, Gyurcsny Ferenc, a Demokratikus Koalci (DK) elnke s Magyar Gyrgy gyvd az ellenzk XV. kerleti kampnyzr rendezvnyn 2019. oktber 12-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Teljes mértékben etikátlan, hogy a főpolgármesteri hivatal országos politikai kérdésekkel foglalkozik. Egy ilyen típusú diplomáciai levél megírása nem a főváros dolga – reagált lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője arra, hogy a miniszterelnök-jelöltek által közösen jegyzett levélről szóló közleményt nemcsak a pártközpontok, hanem a főpolgármesteri hivatal sajtóirodája is kiadta.

– Jól mutatja, hogy főpolgármester a választási kampánynak alárendeli Budapestet és már a látszatra sem figyelnek. Budapest az országos csatározás részévé válik és ennek a fővárosiak isszák meg a levét.

Elképesztő dugók vannak a városban, Karácsony ahelyett, hogy hétköznapi kérdésekkel foglalkozna, inkább Kínának címez levelet – mondta lapunknak az elemző.

A Magyar Nemzet felkereste Karácsony Gergely pártja,

a Párbeszéd sajtóirodáját, hogy megkérdezzük: nem érzik -e etikátlannak, hogy a főpolgármester a városházi infrastruktúrát használja fel politikai céljaira.

Válaszunkban annyit írtak: „a Párbeszéd sajtóosztálya 11.30-kor kiküldte a sajtónak a közleményt, valamint központi Facebook-oldalunkra is ekkor került ki poszt formájában.”

A városházi kommünikében Karácsony Gergely főpolgármester szavait idézik. „Fontos, hogy kezdeményezésemre minden miniszterelnök-jelölt közösen jegyzi Hszi Csin-pingnek, a Kínai Népköztársaság elnökének címzett levelet. Dobrev Klárával, Fekete-Győr Andrással, Jakab Péterrel, Márki-Zay Péterrel és Pálinkás Józseffel együtt tudatjuk a kínai államfővel: nem kérünk a magyar adófizetőknek több száz milliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan egyetem beruházása mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházásának haladéktalan leállítását vállaljuk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.