Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megküldte a tervezetet az operatív törzsnek, várhatóan szerdán pedig a kormány elé terjeszti.

Forrás: MTI-OS2021. 07. 26. 18:48
OROSZ László
Már minden harmadik honfitársunk kapott legalább egy védőoltást MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megküldte a tervezetet az operatív törzsnek, várhatóan szerdán pedig a kormány elé terjeszti.

– Az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós összehívott minden egészségügyi szervezetet, amelyek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben vesznek részt – derül ki az Emberi Erőforrásuk Minisztériumának (EMMI) közleményéből. Beszámoltak arról, hogy

a szakmai grémium kidolgozta a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét,

erre a delta variáns megfékezése céljából volt szükség. – A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyhangúan határozták meg a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét – ismertették a kidolgozók körét.

Az EMMI az előkészített szakmai javaslatot az operatív törzs részére átküldte, majd a kormány elé terjeszti

– derül ki a közleményből.

Már minden harmadik honfitársunk kapott legalább egy védőoltást
Fotó: MTI/Balázs Attila

Ismert, Európában elsőként Magyarország engedélyezte a harmadik oltást koronavírus ellen. A döntést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be két héttel ezelőtt szokásos péntek reggeli rádióinterjújában, kiemelve,

van elég vakcinánk, hogy minden átoltott felvegyen még egy adagot.

A harmadik dózis beadatása augusztus 1-jétől lesz lehetséges, egyéni döntés alapján. A WHO amiatt kritizálta a harmadik oltás lehetővé tételét, hogy – szerintük – a vakcinahiány miatt a világ más pontjain még a két dózist sem tudják biztosítani mindenkinek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.