Már online is támadható a Liget-stop

Már jogi akadályokat is gördítenének a nemzetközi díjakkal elismert Liget Budapest Projekt megvalósítása elé.

2020. 05. 27. 9:03
null
20200515 MN Budapest Városliget Washington szobor Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat eddig csak politikai úton próbálta megakadályozni a Városliget történelmi megújítását, ám már jogi akadályokat is gördítenének a rangos nemzetközi díjakkal elismert Liget Budapest Projekt megvalósítása elé.

Fotó: Mirkó István

– A Városligeti Építési Szabályzat módosításával végleg ellehetetlenítenék a Ligetben megkezdetett óriási volumenű munka maradéktalan befejezését – jelentette ki lapunknak a nagykanizsai Szabó László, aki a módosítás elleni tiltakozásra kéri a civileket. Karácsony Gergelyék a Ligetbe tervezett, eddig még el nem kezdett építkezések – az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a gyermektematikájú Városligeti Színház – kivitelezését állítanák le. Szabó Lászlóék a Liget-projekt megmentéséért indított petícióját eddig csaknem hatvanezren támogatták.

A főváros által jegyzett jogszabály tervezetét június 3-ig lehet véleményezni az online civil fórumon a [email protected] e-mail-címen. Az aláírásgyűjtés kezdeményezője a civil szervezeteket és a magánszemélyeket is a módosítás elleni tiltakozásra és a park megújításának maradéktalan megvalósítása melletti kiállásra buzdította. Szabó László arra is emlékeztetett: a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint egyébként az ország lakosságának 80 százaléka támogatja a Városliget átfogó megújítását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.