Megint hazudik és az oltás ellen hergel a baloldal

A Párbeszéd politikusa azt állítja, hogy a kormány kizárólag a kínai vakcinát szánja a nyugdíjasoknak.

Munkatársunktól
2021. 02. 04. 21:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, védekezést hátráltató álhírt terjeszt a magyarországi baloldal: most Szabó Rebeka párbeszédes képviselő hazudta azt a Facebook-oldalán, hogy a magyar nyugdíjasok csak a kínai oltást kaphatják meg – vette észre az Origo.hu. – Szabó Rebeka posztjában azt írja, hogy „a nyugdíjasoknak az európai engedély nélküli kínai oltást szánja a Fidesz-kormány”. Ez hazugság, hiszen

az idősek is választhatnak, melyik oltást kérik. Érdemes hozzátenni: a 89 évesnél idősebbek oltása egyébként éppen a Moderna vakcinájával kezdődött meg, a vártnál sajnos lassabb ütemben.

– Brüsszel elrontott vakcinabeszerzése miatt ugyanis az ígértnél kisebb mennyiség érkezett Magyarországra. Ezért is van szükség újabb szerződésekre, ezért állapodott meg a kormány az orosz és a kínai vakcina beszerzéséről, amit hamarosan Brüsszel is engedélyezhet – emlékeztet a portál. Kitérnek rá, hogy Krekó Péter, a Political Capital vezetője a brüsszeli Politico című lapban véletlenül elárulta a taktikájukat:

a baloldal célja, hogy elhúzódjon a járvány, minél rosszabbul jöjjön ki belőle Magyarország.

Krekó utólag próbálta letagadni saját nyilatkozatát, azt állítva, hogy ő úgy értette, hogy Orbán Viktor ássa alá a vakcina iránti bizalmat, de az eredeti szöveg egyértelmű: „Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, Orbánnak viselnie kell a politikai következményeket”.

A Magyar Nemzet is rendszeresen beszámol róla, hogy miként hergel az oltás ellen a hazai baloldal. Szerdán például az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek kellett cáfolnia Hadházy Ákos állítását, mely szerint a magyar gyógyszerhatóság úgy adta ki az engedélyt az orosz Szputnyik V-vakcinára, hogy nem végezte el az ehhez szükséges vizsgálatokat. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) szerint pedig tegnap a Népszava fogalmazott meg hazug állításokat egy cikkében a háziorvosok számára megküldött, az oltandó idős páciensek listájával kapcsolatosan. A NEAK közleményében hangsúlyozza, hogy a baloldali lap írása, azon túl, hogy valótlanságokat tartalmaz, megpróbál zavart okozni az oltásszervezés rendszerében is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.