Megszólalt a vasárnapi viharban elhunyt asszony férje

Végig kellett néznie felesége haláltusáját a 78 éves Pintér Lajosnak. A brutális vasárnapi vihar Tótvázsonyra is elemi erővel csapott le, Marika nénit a kertjük végében lezúduló ár ragadta magával.

Forrás: Borsonline.hu2020. 06. 16. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pintér Lajos feleségét az eső miatt felduzzadt patak sodorta el, a férfi a két kezével próbálta kiemelni fulladozó nejét az árból – mindhiába. Az asszonyt férje kezéből tépte ki a gyilkos hullám.

– Fél háromkor ébresztett Ma­rikám, hogy gyere, Lali, a kertet elviszi a víz! Reméltem, csak egy kis esőről lesz szó, amivel a jóisten megsegít, és a kertnek is jó lesz, mert mi a veteményből élünk – számolt be a férfi. Akkor jött rá, hogy hatalmas gond van, amikor meglátta a több oldalról lezubogó víz mellett álló feleségét, aki a vízátfolyó lyukat eltömítő szennyeződést próbálta kitisztítani.

– A dombon álltam, a nejem jött volna át az átfolyáson, de amikor a híd mellé ment, rögtön be is szippantotta az ár. Fentről láttam, ahogy belecsúszott – mesélte az összeroppant özvegy.

– A vízelfolyás szeméttel, gazzal, ágakkal volt feltöltve, áttörte a víz, az vitte el Marikát. Rögtön bebújtam alá, és utánakaptam, olyan erővel fogtam, hogy még a kabátot is letéptem róla. Ordítva könyörögtem, hogy „Marika, el ne engedd a kezem, kérlek, ne engedd el!” Kétszer fel tudtam emelni a fejét a vízből, de ömlött a patak az arcába, szemébe. Kicsúszott a kezemből. Amikor elengedett, éreztem, hogy vége, elvitte a víz, már nem találtam. Nem tudtam megfogni! Utoljára még azt kérte, Lali, segíts! – zokogta a felesége emlékére gyújtott mécsesek mellé borulva a férfi – olvasható a Borsonline cikkében.

Ki lehet a felelős?

A tűzoltók végül 50 méterrel ar­rébb találták meg az asszony testét, aki sérülései alapján bele­akadhatott a kifeszített villanypásztorba. A család elmondta: hosszú évek óta kérték az önkormányzatot, hogy segítsenek kitisztítani a most is eldugult átfolyót, de hiába.

Sipos Ferenc, a település polgármestere azt mondta lapunknak: a község pályázott a vízelvezetésre.

– Ekkora mennyiségű víz lezúdulására nem lehet felkészülni. Az önkormányzat és a lakosság közös felelőssége, hogy rendben legyen az átfolyó. Megpróbáljuk együtt, a lakókkal kitisztítani, de fel kell hívni a figyelmet, hogyha ez nincs folyamatosan tisztítva, ugyanezzel a gonddal fogunk szembenézni a következő évben – magyarázta a polgármester.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.