„Mi a családok jólétét biztosítjuk, szemben a baloldallal”

Dömötör Csaba figyelmeztetett: a mostani programja alapján a baloldal adókat emelne, ha kormányra kerülne.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 10:50
ORBÁN Balázs; HOLLIK István; DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2021. május 3. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 3-án. Balról Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, mögötte Hollik István, a KDNP képviselője. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önök már a saját embereikkel sem egyeztettek, haverjaikat akarják lakásokhoz juttatni – állította napirend előtti felszólalásában Varju László (DK), utalva a bérlakások tulajdonvételéről szóló törvényjavaslatra. Szerinte a kormány ezzel „tovább építi a pártállamot és közvagyonból csinál magánvagyont”. – Sosem lehet az közérdek, hogy a kevesek gazdagodjanak meg a sokak Magyarországán – hangoztatta a DK politikusa, utalva Dobrev Klára kampányára. – A Fidesz pártállama egyetlen bérlakást nem épített még, de azokat az önkormányzatokat is ellehetetlenítik, akik erre vállalkoztak – vélekedett Varju László. A Gyurcsány-párti politikus emellett felszólalásában ismét halálkampányt folytatva „harmincezer koronavírus-áldozatról” beszélt és „nemzetközi elszigeteltségnek” nevezte a kormány külpolitikáját.

– A pártállami megjegyzéseit hadd ne kommentáljam, nem én vettem részt posztkommunista hatalomátmentésben és nem én vettem részt a rablóprivatizációban

– jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. Dömötör Csaba elmondta: szerte az országban minden egyes családnak lehetőséget adnak, hogy saját tulajdonú lakáshoz jusson, amelynek igénye szabadon választható.

– Mi a családok jólétét vagyunk hivatottak biztosítani, szemben a baloldallal

– jelezte az államtitkár, aki felsorolta a kormány családbarát intézkedéseit, például a családi otthonteremtést vagy az áfacsökkentést, amelyet a baloldal leszavazott.

– Ezzel teljesen egyértelműen azt üzenik, hogy a családi otthonteremtés és az áfacsökkentés lehetőségét megszüntetik, ha önök kerülnek kormányra – mutatott rá Dömötör Csaba, majd arról is beszélt, hogy baloldali kormányzás idején nem emelkedett a minimálbér, miközben a mostani kormány azt megduplázta. Az államtitkár közölte,

a baloldal mostani programja alapján emelnék a személyi jövedelemadót és a társasági adót, megadóztatnák az ingatlant és az öröklés után is közterhet rónának a magyar emberekre.

– Ezernyi okunk van arra, hogy nem szeretnénk visszafordulni a múltba, és nem is fogunk! – tette hozzá az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.