Ne aggódjunk, nem igazi dzsihadista, csak pszichésen sérült

Nincs itt semmi látnivaló.

2019. 04. 06. 10:58
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorcselekmény céljával létrejött bűnszövetkezettel gyanúsították és vettek őrizetbe a francia hatóságok két húszas éveik elején járó fiatalt.

A fő gyanúsított egy óvodát, majd pedig rendőröket akart megtámadni. Utóbbiak közül egyet már ki is szemelt magának, azt, aki korábban egy köztörvényes bűncselekmény miatt letartóztatta őt.

A férfi túszokat ejtett volna, és a túszejtés miatt kiérkező kommandósokkal akart tűzharcba keveredni. Tervei szerint lelőtte volna őket.

A hivatalos megfogalmazás szerint az őrizetbe vett férfi „nagyon súlyos pszichiátriai zavarban szenved”, és olyannyira „öngyilkos hajlamú”, hogy készen állt arra, hogy akcióba lépjen.

A másik gyanúsítottról egyrészt annyit tudunk, hogy készen állt segédkezni a gyilkos merénylethez, másrészt Mohammed Merah csodálójának mondja magát.

Mohammed Merah neve Magyarországon kevéssé ismert, Franciaországban viszont nagyon is: ő volt az utóbbi évek dzsihadista terroristáinak előfutára, aki ámokfutása során három francia katonát ölt meg, majd egy zsidó iskola három tanulójával és egy tanárával is végzett. Néhány gyilkosságról videót is készített, amelyeken hátborzongató beszélgetés előzi meg cselekedetét.

Tehát a Mohammed Merah-rajongó és az „öngyilkos hajlamú” készen állt egy szörnyű dzsihadista merényletre, ám az utolsó pillanatban elkapták őket.

A hivatalos kommunikáció szerint most egy „nagyon súlyos pszichiátriai zavarban szenvedő”, és az iszlamizmus iránt érdeklődő, de azzal már semmilyen kapcsolatban nem álló egyénről van csak szó, persze nehéz gyermekkorral.

Vagyis ezek a dzsihadisták, nem is olyan dzsihadisták, csak kocaterroristák.

Nincs itt semmi látnivaló, kérem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.