Nyílt levélben fordultak a pécsiek a polgármesterhez

Mások mellett dr. Meleg Csilla, pécsi jogászprofesszor, dr. Nagy Anna teológus, Tüskés Tibor, József Attila díjas író özvegye, Bárdi László professzor, Pécs díszpolgára és Lénárd László professzor, a Pécsi Tudományegyetem volt rektora is aláírta azt a nyílt levelet, amit pécsi polgárok fogalmaztak meg Péterffy Attilának címezve.

Forrás: pecsiujsag.hu2020. 05. 01. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levél írói visszautasítják azt, hogy Pécs polgármestere a szájmaszkok mellé írt levelében egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a kormány ellen hangolja Pécs lakosságát.

„Tisztelt Polgármester Úr!

A pécsi háztartásokba eljuttatott védőmaszkok mellé az önkormányzat kísérőlevelet csatolt, amelyet Ön, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jegyzett. A benne leírtak azt sugallják, hogy kizárólag a városvezetés törődik az életünkkel, az egészségünkkel ebben a kritikus, koronavírusos időszakban; a Kormány ebben a küzdelemben magára hagyja a várost, sőt még a legalapvetőbb információktól is elzárja. Az Ön aláírásával hitelesített körlevélben értesülhetünk arról, hogy a Kormány súlyosbítja, mintegy hátráltatja a felelős önkormányzati tevékenységet a vészhelyzet idején.

Nos, Polgármester Úr, ez a megállapítás leplezi le azt a politikai píárt, ami a kísérőlevél tónusát megadja. Iskolapéldája annak az árukapcsolásnak, amely az általános és elsődleges közérdeket összekapcsolja a nemtelen pártpolitikai előnyök megszerzésével. Egy közérdeket szolgáló intézkedés ürügyén kormányellenes hangulatot kelt, valótlan állításokkal manipulál annak érdekében, hogy a Kormány ellen hangolja Pécs lakosságát. Mi, pécsi polgárok ezt visszautasítjuk!

Mert látjuk, tapasztaljuk:

Magyarország kormánya sikeresen irányítja az országot, állja a sarat a külső és a belső támadásokkal szemben. Van társadalmi/politikai bázisa, van jövőképe, van nemzeti karaktere, és van bátorsága. Csak kisszerű és tehetségtelen politikai ellenfelei vonják ezt kétségbe és próbálják tehetetlenségüket a Kormány számlájára írni. Úgy tűnik Pécs is beáll azok közé, akik a Kormányon kérik számon azt, amit nem képesek megtenni, bár kellene. Pécs is azok sorába szegődött, akik a Kormányra mutogatnak, amikor felelősséget kellene vállalni.

Bizonyára könnyebb egy kísérőlevelet megfogalmazni, mint eredményeket elérni. Könnyebb azon dolgozni, hogy a gyanútlan pécsi polgár az Orbán-kormány diktatúrájának árnyképét fedezze fel mindenben és mindenhol.

2019. október 13-án Önt, az ellenzéki pártok közös jelöltjét választották polgármesternek. Ön és a támogatói a város életében jótékony, erőteljes változtatásokat vázoltak fel, lendületet, szakértelmet ígértek, új korszakot. A győzelmi mámorban arról beszéltek, hogy mire lesznek képesek együtt, összefogva a civilekkel, a kisebbséggel, az importált európai uniós nyitottságukkal. És most csak a Kormánnyal szemben támasztott egyoldalú városvezetői igények, elvárások felpanaszolásáról hallunk, amit körlevelekben, nyilatkozatokban, blogokban terjesztenek, mint egy... vírust” – olvasható a nyílt levélben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.